[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag over ademhaling

Gepost door Jol 
Jol
Vraag over ademhaling
14 May 2012 15:47
Hallo allemaal,

Even een vraagje.
Soms heb ik het gevoel dat ik redelijk goed ademhaal (niet te diep) en dan komt toch dat zenuwachtige gevoel en heb dan zelfs moeite om even diep in te ademen via de borst. Herkenbaar voor iemand? Elke keer weer de gedachten wat als het nou geen hyperventilatie is. Heb een paar onrustige dagen achter de rug. En kan gewoonweg niet die rust terugvinden.
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groetjes Jol
Jol
Re: Vraag over ademhaling
14 May 2012 16:41
Jol Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hallo allemaal,
>
> Even een vraagje.
> Soms heb ik het gevoel dat ik redelijk goed
> ademhaal (niet te diep) en dan komt toch dat
> zenuwachtige gevoel en heb dan zelfs moeite om
> even diep in te ademen via de borst. (mijn hart gaat dan nog wel aardig tekeer) Het gevoel hebben dat je je best moet doen om adem te halen.
> Herkenbaar voor iemand? Elke keer weer de gedachten wat als
> het nou geen hyperventilatie is. Heb een paar
> onrustige dagen achter de rug. En kan gewoonweg
> niet die rust terugvinden.
> Alvast bedankt voor jullie reactie.
>
> Groetjes Jol
Re: Vraag over ademhaling
15 May 2012 09:49
Hoi Jol,

Ja dat gevoel herken ik. Ik heb het soms als ik aan wandelen ben bijv. dan is het net of ik lucht te kort kom. En heb je het eigenlijk gewoon benauwd.
Heb je een test laten doen vooor chronische hyperventilatie? misschien kom je dan van het gevoel af van zal het wel echt chronische hyperventilatie zijn.
Ik heb nooit geen test gedaan,maar bij ons heeft de hele familie er zowat last van. Dus ik kan erg veel herkenning vinden bij me vader ook.
Het was zelfs zo dat ik een hele tijd niet lekker was het ene bloedonderzoek na het andere. En mijn vader zei al die tijd al dat hyperventilatie was. En ineens ging ik weer naar de HA en toen had ik een andere en die verwees me toen door naar mensendiek en die schreef op briefje chronische hyperventilatie. Ik heb het inmiddels al een jaar of 7 a 8. Nu met HyperVen gaat het wel al beter.

Succes
Groetjes
Jol
Re: Vraag over ademhaling
15 May 2012 13:44
Hallo Corina,

Ik heb in mijn verleden al meerdere malen te maken gehad met hyperventilatie. Alleen is het nu al enkele jaren geleden dat ik de laatste keer een aanval heb gehad. Heb een aantal jaren ( 7 jaar ongeveer) onder enorme druk geleefd en dat is voor mij funest geweest. Ik heb dit jaren opgebouwd (volgens mijn ademhalingstherapeut en mijn huisarts) alsmaar de lat hoger leggen en nu heb ik in mijn relatie eindelijk de rust gevonden en is komt het er vervolgens uit. Volgens mijn therapeut heb ik jarenlang deze ademhaling opgebouwd en nu zegt mijn lichaam ho en nu niet verder. Moest de klachten omschrijven aan mijn huisarts en therapeut en die zeiden ook gelijk typisch klachten van hyperventilatie. Mijn bloed is ook gecontroleerd en er was niks aan de hand met mijn schildklier, had alleen een lichte onsteking.
Maar het is nog nooit zo erg geweest als nu en ben er ook de hele dag mee bezig. Heb vandaag 2 uurtjes gewerkt en dat ging ook best goed. Was af en toe een beetje dizzy en dacht dan oh ademhaling checken en dat ging dan ook wel weer goed. Ik ben alleen bang geworden voor deze rare en nare gevoelens.... dus een beetje angst voor de angst.

Groetjes Jolanda
Re: Vraag over ademhaling
15 May 2012 18:45
Hoi jol,

Ja dat snap ik het zijn ook hele nare gevoelens maar dat komt ook omdat je ze eigenlijk niet heel goed kan omschrijven.
Vind ik zelf ze zijn zo vaag. En dan nog van die duizelinge. Ik ga naar de toppers nou dat vind ik ook al onwijs spannend en waarom?? ben er al de hele week mee bezig. En ben er al weleens eerder geweest we zitten nu gelukkig wat lager dan de vorige keer.
Toch stiekem beetje bang dat ik misschien me hyperventilatie niet onder controle zal hebben. Maar ben op moment meer bezig met de hoogte hahaha. Paar jaar geleden zaten we zowat bovenin dat vond ik echt eng nu zitten we een rang lager hopelijk is dat niet zo hoog. We zullen zien.

Heb jij dat ook zo erg je wil je lichaam maar onder controle hebben.
Ik ben een soort controlfreak hahaha. Als de planning maar loopt zoals hoe ik dacht.

We moeten eigenlijk denken aan alle keren dat we er geen last van hebben en hoe goed het dan wel niet ging. Dat probeer ik altijd vast te houden. En ben trots opmezelf als ik iets gedaan heb waar ik voorheen wat moeite mee had.

Ik ben gaan hyperen na overlijden van me opa, werd ineens heel erg bang voor de dood en dat ik wat zou krijgen enzo.... ging na paar behandelingen wel weer goed met me en had het aardig ondercontrole. Maarna dat mijn moeder overleden is is het weer erger geworden tot aanvallen aantoe. Nu weer na heel hard aan mezelf te werken. Gaat het weer de goede kant op.
En moet zeggen voel me stukke beter als de zon schijnt. van de winter hou ik niet.

Hopelijk werkt HyperVen zodadelijk goed bij je. Ik doe me best en voel me elke keer wel weer wat beterder.
Succes!!!
Groetjes
Jol
Re: Vraag over ademhaling
16 May 2012 11:08
Hallo Corina,

Ik wil inderdaad ook graag de controle hebben over mijn lichaam en wil ook alles gepland hebben.
Zo van en vandaag moet ik de was doen, schoonmaken, etc. en als het dan tegenzit grrrrrr.
Ben net weer bij ademhalingstherapie geweest en kreeg wederom de bevestiging je hebt echt hyperventilatie en dus blijven oefenen met de buikademhaling. Als ik dan weer een bevestiging krijg word ik ook wel weer rustiger (gek hé wat gedachtes wel niet met je doen) Volgende week heb ik een lange bruiloft 1,5 uur bij mij vandaan pfff zie er nu al tegenop.
Maar thuiszitten lost ook niks op.
Ben een paar jaar geleden ook bij de Toppers geweest erg leuk hoor.
Wens je in ieder geval heel veel plezier en geniet ervanthe finger smiley

Groetjes Jol
Re: Vraag over ademhaling
20 May 2012 14:39
Hoi Jol,

Bedankt, het was echt onwijs leuk, en waar ik me nu weer van tevoren nerveus over heb lopen maken is zonde van mijn tijd geweest.
Ja dat doe ik ook maak een planning met wat ik allemaal moet doen die dag, was enzo. Ja ik herken het helemaal.Gedachtes kunnen een hoop met je. Ik zat van de winter lichtelijk tegen een deprisie aan. Gelukkig zelf uit kunnen klauteren.

Ja ik snap het helemaal ander half uur.Eigenlijk is het niet zo lang. Probeer je maar niet druk over te maken maar probeer er van te genieten. Vertrouw jezelf dat je het aan kunt als je er toch beetje last van krijgt. En denk erbij dat het komt maar ook weer weg gaat. Makkelijker gezegd dan gedaan ik ken het..

Veel plezier op de bruiloft!!

Groetjes Corina
Jol
Re: Vraag over ademhaling
21 May 2012 12:29
Hallo Corina,

Fijn om te horen dat je het leuk heb gehad en dat je de chronische hyperventilatie onder controle hebt weten te houden.
Ik heb tegen mijn man en ook tegen mezelf gezegd als ik het zie zitten dan ga ik ook zeker naar de bruiloft, maar als ik me vooraf weer zo onzeker en gespannen voel dan ga ik niet. Moet wat meer voor mezelf opkomen. Waar ik ook zo tegenop zie is a. het is zover weg en b. als ik nu al een paar uurtjes weg ben dan ben ik bekaf, laat staan dat ik het dan 8 uur moet volhouden pffffffff. Maar ik ga er wel voor hoor. De laatste dagen gaat het redelijk goed alleen af en toe die duizelingen (in de supermarkt) en heb op dit moment een hele opgeblazen buik waardoor ik het gevoel heb niet goed de buikademhaling te kunnen doen. Maar ik blijf rustig en dat is volgens mij wel het belangrijkste. Vanavond maar weer even lekker wandelen en vanmiddag genieten van de zoncool smiley

Groetjes Jol
Jol
Re: Vraag over ademhaling
26 May 2012 09:01
Nou gisteravond de bruiloft gehad en het ging best wel goed gelukkig. Af en toe voelde ik het weer opkomen en gelijk mijn ademhaling gecontroleerd en daarna ging het weer goed. Het was voor mij een hele stap (3 uur totaal rijden) maar heb het daar toch maar mooi 2,5 uur volgehouden, Dus Corina je had gelijk thumbs up

Groetjes Jolanda
Re: Vraag over ademhaling
04 June 2012 16:28
Hey Jol,

thumbs up toppie goed gedaan. Het is altijd weer een hele stap om te doen maar achteraf kan je toch maar weer zeggen dat je er toch heen ben geweest en dat het aardig ging toch.
Super!!! Ga zo door. smiling smiley

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?