[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe vol te houden??

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Hoe vol te houden??
25 May 2012 07:09
Hoi,

Ik ben vandaag precies 4 weken bezig met HyperVen en vooral na de eerste week merkte ik vooruitgang. Alleen de afgelopen week heb ik best weer aardig wat klachten. Veel "trekkingen" in mijn gezicht, hoofdpijn (kan natuurlijk ook door de warmte komen...) en gisteravond bij het lopen van de laatste avond van de avondvierdaagse, kwamen alle mensen op me af...ik wilde eigenlijk gewoon WEG! Niet gedaan natuurlijk, maar het gevoel van, ik ga zo flauw vallen, blijft vervelend.
Daarnaast vind ik 2 keer per dag HyperVennen best inspannend, ik sta er iedere dag een half uur eerder voor op en daarna doe ik het 's avonds nog een keer. Maar omdat er een paar uur tussen mag zitten na het eten (hoeveel eigenlijk, 2 uur ofzo?), wordt dat ook altijd wat laat. Ik merk, dat ik het moeilijker vind om de motivatie te vinden om te gaan HyperVennen, ik doe het natuurlijk wel, want ik wil er vanaf!

Al met al, wie herkent dit??

Groetjes,
Bianca
Re: Hoe vol te houden??
27 May 2012 17:40
ik herken dit, ik krijg amper een hap door mijn keel en durf niet meer buitenkomen uit angst om een aanval te krijgen!
Jol
Re: Hoe vol te houden??
27 May 2012 17:56
Hallo Nerveusje,

Ik ken jou gevoel heb dit gehad en heb er nog steeds last van.
Bij mij gaat het eten gelukkig wel weer beter.
Je moet proberen om op je ademhaling te letten (weet dat dit moeilijk is heb ook een paar aanvallen gehad) buikademhaling en rustig proberen adem te halen.
Ook ik had een aantal weken dat ik mezelf het liefst in huis wou opsluiten, maar ben nu op het punt dat ik dit niet mijn leven wil laten beheersen door de chronische hyperventilatie en thuis had ik ook klachten.
Ik weet dat het moeilijk is maar probeer te gaan wandelen (hoeft niet uren te zijn) en neem iemand met je mee die je vertrouwt.
Hoop dat je je dan weer wat beter gaat voelen.

Groetjes Jol

Meer weten over het HyperVen programma?