[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Verband bloedsuikerspiegel en hyperventilatie

Gepost door Herwieg 
Verband bloedsuikerspiegel en hyperventilatie
03 June 2012 19:47
Hallo allen,

Ik vroeg me af of er een verband is tussen de bloedsuikerspiegel en hyperventilatie. En dan vooral eigenlijk of je chronische hyperventilatie kan krijgen door een chronische te lage suikerspiegel(= hypoglycemie) Iemand ervaring mee?

Groeten
Re: Verband bloedsuikerspiegel en hyperventilatie
04 June 2012 17:17
Hey Herwieg,

Super goeie vraag! Ik heb al heel lang chronische hyperventilatie én hypoglycemie. Dat is ook vastgesteld geweest met een glucosetolerantietest. Ik ben heel erg benieuwd of er een verband bestaat!

Groetjes!
Re: Verband bloedsuikerspiegel en hyperventilatie
05 June 2012 12:45
hypoglykemie is toch alleen als je een te lage bloedsuiker hebt, ik heb laatst laten prikken maar mijn suiker was ietsje aan de hoge kant dan 1 jaar terug.
groetjes
Re: Verband bloedsuikerspiegel en hyperventilatie
05 June 2012 14:09
Allen,

Er is denk ik geen direct verband tussen chronische hyperventilatie en de bloedsuikerspiegel. Die laatste is afhankelijk van de werking van de alvleesklier.

van Wikipedia: "De bloedglucosespiegel varieert over de dag. Vlak voor het eten zal deze wat lager zijn dan zo'n anderhalf uur na de maaltijd. Dit komt doordat er glucose uit het voedsel in het bloed komt. Alle cellen in het menselijk lichaam gebruiken glucose als energiebron."

Het is wel zo dat door chronische hyperventilatie de zuurgraad te laag is en dat zou ook invloed kunnen hebben op de werking van de alvleesklier. Ik kan dat niet met zekerheid zeggen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?