[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Samentrekken bortkas

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Samentrekken bortkas
10 June 2012 09:55
Hoi,

Ik vroeg me het volgende af....ik ben nu zo'n 6 weken bezig met HyperVen. Vorige week veel klachten gehad, maar daarnaast ook een gevoel van "het gaat werken"! Ik had iets vervelends op het werk en ik dacht alleen maar, ik zie het wel. Dat had ik een jaar eerder ook niet gedacht, ik was direct in de stres geschoten.
Maar tijdens het oefenen trekt mijn borstkas nog steeds samen, of hoe je dat ook noemt. Ik dacht ergens gelezen te hebben, dat na de beginperiode over zou gaan. Ieder mens is natuurlijk verschillend, maar ik wilde het toch even vragen. Daarnaast heb ik vorige week scores gehaald van 120, nu haal ik krap weer de 100.....

Groetjes,
Bianca
Re: Samentrekken bortkas
10 June 2012 12:15
Hallo Bianca,

Het trekken van het middenrif gaat meestal op een gegeven moment over. Bij de een is dat wat eerder dan bij de ander. Het is een teken dat je nog wat verder kunt gaan met de therapie. Maar pas op dat je niet gaat forceren. Gewoon door blijven gaan zonder te forceren, dan kom je op een gegeven moment op het punt dat het middenrif niet of nauwelijks meer samentrekt tijdens het inhouden van de adem.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Samentrekken bortkas
10 June 2012 19:15
Hoi,

Dank je voor je snelle reactie! Ik blijf dan maar gewoon zo doorgaan.....

Gr. Bianca

Meer weten over het HyperVen programma?