[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

chv of ms

Gepost door belleke 
chv of ms
12 July 2012 21:24
he,

ik vraag me toch meer en meer af waar het verschil tussen beide zit...dan bedoel ik niet de medische uitleg maar de gewaarwording en symptomen. Ook al zei de hartspecialist dat het chronische hyperventilatie is...toch heb ik schrik voor ms. herken me in beide en word er niet geruster op. beide geeft het ijl en duizelig gevoel en de oogklachten....spierpijnen...
ik vraag me dit ook meer en meer af omdat ik kort na bevalling echt een schittering op men ogen kreeg (die na 5min weg trok) en bij ms zou een rugprik voor een opstoot kunne zorgen. jeetje ik lijk wel panisch te worden! moet woensdag weer bij therapeute...benieuwd waar ik dit moet plaatsen.

xxx anna
Re: chv of ms
12 July 2012 21:39
Hai Belleke,

Ik heb gedurende de tijd dat ik chronische hyperventilatie had ook wel eens schitteringen in mijn ogen gehad.
Ik heb dit laten onderzoeken en dit bleek migraine zonder hoofdpijn te zijn.
Je hebt dan wel de schitteringen maar niet de hoofdpijn.
Het is heel irritant maar binnen een 1/2 uur is het altijd weg.
Zoals jij beschrijft binnen 5 minuten.

Nadat ik HyperVen had gedaan om de chronische hyperventilatie te bestrijden heb ik nooit geen last meer van deze klacht of andere chronische hyperventilatie-klachten gehad.

Ik hoop dat ik je hiermee kan geruststellen.

Lees anders eens op je gemak onze site: www.hyperventilatie.info.

En als je vragen hebt kun je ze altijd hier stellen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: chv of ms
12 July 2012 21:57
had in kliniek na de bevalling het heel erg..maar wel maar een 10min. heb die avond door de zenuwe het bezoek moete laten buiten zetten.kon niet tot rust komen en mijn man heeft me zelft uit kamer gehaald om met me door de gang te wandelen. die nacht heb ik hele rare en erge hoofdpijn gehad. rare was dat ik precies niet mezelf was. voelde met men handen over men wangen en begreep niet wat ik voelde. leek net een mini hoofdje of zo te voelen. was heel eng met de hoofdpijn erbij. ben bewust nimmer met men handen over mijn hoofd gaan voelen want had schrik voor datzelfde gevoel. nou ja dit heb ik nimmer gehad en de glittering is ook al een 6m geleden. mijn hart is met momenten maar de ijlheid is gewoon het ergst voor me.
Heb hier al veeeel over gelezen maar toch lijken de symptomen van ms deels hetzelfde. ik denk dat ik het meer benauwd krijg omtrent dit alles omdat ik aan een 2de kindje denk en schrik heb het niet aan te kunne.
bedankt voor de snelle reactie!!


grts anna
Re: chv of ms
13 July 2012 10:01
Hai Anna,

Misschien is het een idee om MS te laten uitsluiten.
Je kan bij de huisarts een verwijzing vragen naar een internist die dit voor je nakijkt.
Maar het gevoel niet jezelf te zijn komt inderdaad ook voor bij chronische hyperventilatie.
Het heet depersonalisatie en komt heel vaak voor bij chronische hyperventilatie.
Maar met deze angst leven om misschien MS te hebben kan uitgesloten worden, zodat je die angst los kan laten.

Lieve groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?