[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Geraak ik ooit af van CHV?

Gepost door Robine 
Geraak ik ooit af van CHV?
03 August 2012 16:09
Hoi,

Ik wil mijn verhaal hier eventjes kwijt..
In november vorig jaar kreeg ik voor het eerst een aanval. Deze aanval kreeg ik op het werk. Ik was rustig aan het werken en plots was het daar.
*tintelingen, snelle hartslag, wegdraaien* ik dacht direct, ik krijg hier een hartaanval.. ik heb een week thuisgezeten omdat ik dacht dat er iets heel erg met me aan de hand was.
Ik wist op dat moment helemaal nog niet dat ik hyperventilatie had. Klachten bleven elke dag toenemen, het ging van kwaad naar erger. Op een gegeven moment lag ik in bed, en kreeg ik weer het gevoel van een hartaanval. ik zat ineens op spoed. daar werd me verteld dat ik een hyperventilatie-aanval had gehad.
Als ik nadenk van wat ik de maanden/jaren ervoor met mijn lichaam heb gedaan, snap ik wel dat ik te hard van stapel liep sad smiley
ik ging uit, sliep per nacht 3à4 uur, ging na het werk nog verder werken tot 10à11u 's avonds, ik sportte intensief, zeker 5d van de 7d was ik daar met bezig)
Heb een relatie van 6j achter de rug, enorm veel meegemaakt.. ook met mama haar ogen ging het slecht, ze werd 2j geleden bijna blind. heb ook alles opgekropt. Niemand zag aan mij dat ik eigelijk pijn had vanbinnen. Iedereen kent me als 'die opgewekte', maar eigelijk was ik dat helemaal niet. Denk wel dat alles een verband heeft met chronische hyperventilatie.. Ik heb periodes gehad, dat ik naar lucht hapte, maar ik wist niet dat ik op zo'n momenten aan het HyperVentileren was. Voor die klachten ben ik ook naar een longarts geweest. er werd astma bij mij vastgesteld. het is echt lastig om astma en hyperventilatie te hebben..
In november vorig jaar, ben ik in behandeling geweest bij een psychologe. heb daar een autogene training gevolgd, om meer te relaxen. Dit heeft me wel geholpen, heb énorm veel paniekaanvallen gehad, angst om te sterven, constant denken er is iets mis met mij, ik had zelfs bang van mensen die te luid praatten.. ik heb me nooit opgesloten, en me altijd gedwongen om tussen de mensen te komen.. het is al hard geminderd, ik kom echt van ver, maar op sommige momenten nu heb ik daar nog last van..
ik wil gewoon terug mijn leven van vroeger terug. momenteel leef ik echt met een lichaam dat gewoon doet met mij wat ik helemaal niet wil
°tintelingen
°ijl hoofd°
°neerslachtigheid
°plots nerveus worden, precies of ik weet geen blijf met mezelf
°angst om te sterven, om ziek te worden, angst dat ik in een gekkenhuis moet gestoken worden,
°als ik in bed lig, tril ik inwendig énorm hard
°veel huilen, en dan stel ik me de vraag? Waarom heb ik dit?
°ga ik ooit nog gelukkig worden met een nieuwe relatie?
°bang vd toekomst
°kortademig zijn, constant naar lucht willen snakken ook al weet ik dat ik dat niet mag doen
°druk op de borst
°pijn in nek schouders
°hartkloppingen, hartbonzen, bang dat ik een hartaanval krijg..
...
Ondertussen 8 maanden nadat ik dit gekregen heb, denk ik, Ik wil hier echt van af. elke dag opstaan met het gedacht, wat gaat het vandaag worden? ga ik me goed voelen/slecht voelen? ik vind het niet meer leuk. ik wil terug van mijn leven genieten, zonder al deze klachten sad smiley
ik kan hierover met niemand praten, mensen begrijpen mij helemaal niet als ik hierover praat..
is het mijn fout dat ik met al deze klachten zit? had ik vroeger moeten ingrijpen? al die aanwijzingen vroeger, veel ziek zijn, draaierig zijn.. echt dan denk ik, ik heb dit toch al zeker langer dan ik dacht..

Zou HyperVen mij hierbij kunnen helpen? sad smiley

groetjes,
Robine
Re: Geraak ik ooit af van CHV?
03 August 2012 18:28
Hai Robine,

Hoe herkenbaar wat je schrijft.
De opgewekte. Alles opgekropt. Maar doorrennen.
Vele HyperVenners hier herkennen hun klachten bij jou en wij herkennen de jouwe.
HyperVen kan je zeker hier afhelpen.
Ga eens op je gemak onze site lezen www.hyperventilatie.info, zodat je precies weet waarom je deze klachten tot nu toe blijft houden.
Ik zelf heb 12 jaar met deze klachten gelopen en door HyperVen te gaan beoefenen ben ik er af gekomen.
Ik had vele therapieën gehad. Je kan ze nog zo gek niet bedenken of ik heb het geprobeerd, maar het hielp altijd maar even of helemaal niet.

De kneep zit hem in het feit dat je Chronisch HyperVentileert, daarom blijven deze klachten maar aanhouden en trekt het niet weg. Er is heel duidelijk een verschil tussen hyperventilatie (hyperventilatie) en chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).

Nogmaals lees eens op je gemak onze site en als je vragen hebt, kan je ze gerust hier stellen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?