[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Scores afwisselend!

Gepost door Sencer 
Scores afwisselend!
02 September 2012 23:46
Beste rob,mijn scores zijn zo afwisselend,het gaat een paardagen heel goed(gemiddelde van 90sec)en daarna gaat het weer een paardagen slecht(gemiddeld 60sec per sessie)doe ik iets verkeerds?of is dit normaal?trouwens ik doe het 3x perdag.en nog een vraag,laten we zeggen dat ik 4maanden lang blijft hangen op een gemiddelde van 75sec,is dat voldoende voor hetstel?
Re: Scores afwisselend!
03 September 2012 08:17
Hallo Sencer,

Wisselende scores zijn normaal. Veel hangt af van wat je op een dag allemaal gedaan hebt. Laat naar bed gaan, slechtslapen, alcoholgebruik leveren vaak beduidend slechtere scores op. Soms ook is het juist andersom, als je veel gehyperventileerd hebt, kunnen de scores soms hoger zijn dan anders. Dat komt dan weer omdat je CO2 levels dan zo laag zijn, dat je daarom langer kunt volhouden. Het is daarom ook erg lastig om van de scores van één sessie iets te zeggen. De voortgangsgrafiek echter geeft het juiste beeld…

Het is niet de bedoeling dat je 4 maanden blijft hangen in dezelfde score, maar dat de scores gedurende 4 maanden geleidelijk aan omhoog gaan. Daaraan kan je dan zien dat jouw ademcentrum een hogere tolerantie krijgt voor CO2 stijgingen. Op het moment dat de stijging zich stabiliseert (de grafiek vlakt dan af), komt het moment dat je kunt gaan stoppen met de therapie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?