[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ontlading na teveel ontspanning...?????

Gepost door Samantha 
Ontlading na teveel ontspanning...?????
24 September 2012 17:58
Hallo allemaal,
Ik ben nog steeds druk aan het oefenen en merk dat er van alles en nog wat gebeurd. Heb nu 2 1/2 dag voor mijn doen ontzettend ontspannende dagen gehad. Van die dagen dat je gewoon een beetje rozig bent...haast te ontspannen lijkt het wel. Vanochtend ging het ook nog goed, m'n score gaat nog steeds omhoog. Na het oefenen zijn we naar vrienden geweest, ook erg ontspannen (nog steeds een rozig gevoel). Eenmaal thuis ging ik weer oefenen en weer had ik een topscore, maar een half uurtje daarna werd ik licht in m'n hoofd, ijskoud en helemaal trillen. Ben op bed gegaan en heb geprobeerd te slapen wat niet lukte door het trillen. Nu voel ik me helemaal beroerd...hoofdpijn, misselijk en gewoon een naar gevoel....ook een opgefokt gevoel...chagerijnig en boos.
Is dit stressontlading? Kan je je dan ineens lichamelijk beroerd voelen alsof je griep krijgt of zo?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groetjes Samantha
Re: Ontlading na teveel ontspanning...?????
24 September 2012 22:33
Hai Samantha,

Het klinkt mij bekend in de oren.
Bij mij was het inderdaad een stress-ontlading.
Ik baalde verschrikkelijk als ik dit had, want ik dacht dat ik terug was gevallen, maar dat was niet zo.
Je lichaam heeft "gewoon" stress los gelaten wat al een tijd vast zat.
Kijk het even aan. Voor het zelfde geldt trekt het weer weg met deze frequentie van oefenen, maar als het aanhoudt en erger wordt kan je het oefenen aanpassen totdat je lichaam tijd heeft gehad om zich te aan te passen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?