[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

mijn ervaring met stress en hyperventilatie, misschien iets voor jou

Gepost door Anonieme bezoeker 
Ik heb al meer dan 20 jaar last van spanningen. Dat varieert van druk op de borst, tintelingen, wazig zien, vlekken voor de ogen tot paniekaanvallen. M.a.w. ik heb bijna alle verschijnselen al meegemaakt, een "expert".

Mijn advies: ga op zoek naar de oorzaken/'>oorzaak, via huisarts, psycholoog of een andere route, blijf er niet mee rond lopen. Daarnaast is het goed om te sporten, meditatie of mindfulness (je leert je gedachten te sturen) te gaan doen. Bij mij is de oorzaken/'>oorzaak bekend, deels erfelijk en zaken uit het verleden. Ik blijf klachten houden omdat ik niet genoeg naar mijn lichaam luister en daardoor steeds in een valkuil trap. Omdat ik weet waar de basis ligt kon ik redelijk goed met de spanning omgaan. Maar afgelopen vakantie ging toch helemaal mis, zware paniekaanvallen.

Ik ga nu beginnen met HyperVen en daarna of tijdens een mindfulness cursus volgen. Ter ondersteuning gebruik ik St. Janskruid, dit heeft geen bijwerkingen en geen ontwenningsverschijnselen. Ik heb dit kruid eerder gebruikt en heb er goede ervaring mee. En voor de hele heftige momenten gebruik ik oxasepam, ik gebruik het zelden. Oxasepam werkt snel en geeft een veilig gevoel als je het bij je hebt (kan wel verslavend zijn). Het St. Janskruid bestel ik via: abdijpostel.be. Dit is een klooster in België waar monniken zelf kruiden verbouwen, ze geven advies en zijn niet duur.
k
Re: mijn ervaring met stress en hyperventilatie, misschien iets voor jou
07 November 2012 07:52
hoi
mooi dat je de oorzaken/'>oorzaak onder je klachten bent gaan zoeken,
Ook hiet weet ik wat de onderliggende oorzaken/'>oorzaak is en daarom ben ik nu bezig met innerlijk kind werk. Dit omdat ik via HyperVen eerder van hyperventilatie ben afgekomen maar dat ik onderliggende klachten dnooit echt heb aangepakt.
best zweverig maar het helpt mij wel omcdingen die in mijn jeugd gebeurd zijn een plekje te geven,

mindfullness cursus heb ik ook gedaan, m meditatie in te zetten is het erg prettig.
Sterkte en HyperVen kan ik je aanraden. het is wel doorzetten maar ik zit inmiddels op scores rond 70 en mijn lichamelijke klachten zijn weg. heerlijk!

Meer weten over het HyperVen programma?