[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw

Gepost door marian 
nieuw
22 November 2012 10:10
Hallo,
Ik ben gisteren begonnen met HyperVen. Ik ben al bijna drie jaar onderweg met allerlei vage klachten, met name veel last van mijn maag en darmen. Ik zit vol met lucht. Ik boer vaak echt de hele dag door. Ook zeer regelmatig het gevoel hebben dat ik flauw ga vallen, hartkloppingen midden in de nacht, hartoverslagen, spiertrillingen en soms ook lange aanvallen van totaal beven over het hele lichaam. Heel vermoeiend, vooral dat laatste. Ben anderhalf jaar geleden bij de MLD arts geweest, gastroscopie gehad, echo bovenbuik, bloedonderzoek enz. Niets te vinden, helemaal gezond. Ik merk dat ik nu weer erg snel ongerust ben, zit de hele dag aan mijn buik te voelen en ontdek dan een harde streng rechts onder mijn navel. Doet geen pijn, zal wel een opgezette darm zijn maar ik blijf er dan ongerust over. Ik heb geen zin meer om naar de huisarts te gaan, zegt gewoon is stress, gaat wel weer over. Ik ben daar voor het laatst in juni geweest. Als ik hem vraag of het hyperventilatie is geeft hij daar geen antwoord op, hij blijft erbij dat ik gewoon een gevoelige maag heb. Ik slik nu al bijna drie jaar omeprazol, maar ik heb het idee dat mijn klachten daar niet minder van worden. Nou wil het geval zijn dat ik helemaal geen stresserig leven heb. Alles gaat hier prima, ik heb niets te klagen. Leuk werk, leuke man, leuke kinderen, wat wil je nog meer?? Nou , ik wil me gewoon weer lekker fit voelen, net als vroeger! Ik hoop dat mijn klachten met HyperVen gaan verdwijnen, dat zou voor mij eindelijk de bevestiging zijn dat het echt door hyperventilatie komt.... Fijn om alles een keer even op te schrijven, lucht ook wel weer op.

groetjes en allemaal veel sterkte!
Re: nieuw
22 November 2012 14:32
Hallo Marjan,

Ik herken mezelf helemaal in je verhaal. Ook drie jaar geleden begonnen met hartoverslagen, versnellingen van hart, spiertrillingen in heel mijn lichaam, boeren gans de dag door. Heb ook de hele mallemolen doorlopen. bloed, gastro,hart, echo darmen enz. Ben toen naar kine geweest ivm hyperventilatie. Met de ademhalingsoefeningen ben ik er vanaf geraakt. Mijn middenrif zat helemaal vast door verkeerd te ademen. Het boeren was na 2X kine al veel beter. Ben toen 6 maanden min of meer van mijn klachten afgeweest. Maar in september is het terug begonnen. Het hangt ook veel samen met angst en spanningen. Ik denk dat het zo een visieus circeltje is waar je in blijft hangen. Ik heb veel meer last van alles als ik angst krijg over die hartoverslagen. Ik schrik er telkens zo van en heb dan schrik dat het niet gaat stoppen. Ik denk dat je het zo onderhoud. Het is bij mij allemaal begonnen met die hartoverslagen en de angst die daarop volgde. Toen ben ik volop beginnen boeren. Spiertrillingen zijn wel veeeel minder sinds ik magnesium neem. (magnesiumpidolaat van het merk DEBA bij de apotheek te bestellen, dit is een vorm die veel beter wordt opgenomen dan andere). Ik heb ook veel last van maag. Heb ook 6 maanden pantomed genomen maar hielp niks. Ben daarmee gestopt omdat het alleen maar slecht is voor je lichaam. Ik neem nu iets natuurlijks. Momenteel heb maaglast, sommige dagen boeren, soms weken niet. En als ik dan niet kan boeren blijft mijn lucht circuleren in mijn lichaam. Met steeds rare sprongetjes in maag ,hartoverslagen als ik me buk enz. Het is allemaaal heel beangstigend, maar volgens dok niets aan de hand. Naar kine gaan en ademoef blijven doen. Mijn hart ga ik ook nog eens laten controleren want dat blijft me toch angstig maken.En afleren met mijn hartslag te controleren. En vooral ontspannen en tijd voor jezelf maken. HyperVen heb ik spijtig genoeg niet kunnen volhouden omdat ik last kreeg van druk op mijn oren. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn verhaal.

Groetjes muriel
Anonieme bezoeker
Re: nieuw
22 November 2012 14:36
Hoi marian,

fijn dat het in ieder geval al flink oplucht het op geschreven te hebben.
Ik herken je verhaal en dan met name de klachten in je maag- darmen,
ook ik heb veel last van lucht in maag en darmen, ook opgezetten buiken is
niets vreemds voor mij, ik wil je een tip geven die bij mij erg veel heeft geholpen,
de opgezette darmen zijn nu nog eerder een uitzondering dan de normale regel om
het zo te zeggen, ook is mijn stoelgang beter en heb ik minder last van boeren en winden,
en het voelt gewoon fijner als het allemaal beter werkt.
Ik slik nu sinds een maand of Spirulina, een zoutwater algje dat erg veel chloropfyl bevat.
Het is geheel natuurlijk en kent geen bijwerkingen en je kunt het je leven lang gebruiken.
De eerste weken had ik extra veel winden maar nu nog zeer zelden. Je moet het langzaam
opbouwen om je lichaam er aan te laten wennen en dan volstaan 6 pilletjes per dag.
Het heeft mij enorm goed geholpen en ik weet zeker dat het van de Spirulina komt,
ik heb nu een weekje geen genomen omdat het op was en heb weer last van darmen en maag.
Gisteren weer begonnen en meteen alweer geen klachten meer. Misschien het proberen waard ?
Je hebt ook chlorella, een zoetwateralgje, vergelijkbaar alleen nog krachtiger.

Liefs Yvonne
Re: nieuw
22 November 2012 14:37
Hoi Muriel,
Fijn dat je reageert! Het lucht op om te lezen dat er toch anderen zijn die dit ook hebben. Ik heb nu steeds last van mijn buik, daar blijf ik nu echt in hangen. Zijn waarschijnlijk gewoon krampen door de lucht in mijn buik, maar je bent er toch niet gerust op. Dat vind ik ook zo irritant van mezelf, dat ik maar blijf malen over elke klacht die ik heb. Jammer dat je de HyperVen niet hebt kunnen doen, ik ben zelf erg benieuwd hoe het gaat verlopen!

Groetjes
Re: nieuw
22 November 2012 14:43
Hoi Yvonne,
Dank je wel voor je reactie en de tip, ik ga het proberen! Ik drink al allerlei kruidentheetjes (venkel, kamille, enz), maar daar merk ik weinig van. Maar baat het niet dan schaadt het niet!

Groetjes,
Marian
Anonieme bezoeker
Re: nieuw
22 November 2012 15:07
Graag gedaan ! Ik dronk ook kruidenthee .. hielp bij mij ook niet helaas.
Succes ! En niet schrikken als je de eerste dagen extra winden laat ! Haha !
Re: nieuw
23 November 2012 15:51
Ook ik ben net begonnen met HyperVen en heb dezelfde klachten als Marian. Ik wil er echt alles aan doen om van die klachten af te komen of in ieder geval voor een groot gedeelte. Ik voel me een hele Piet dat ik het nu echt ga aanpakken. Hopelijk hou ik het vol..
Had bij de eerste sessie een gemiddelde van rond de 60 seconden. Is dat weinig vergeleken met anderen?

eva
Re: nieuw
23 November 2012 17:41
Hoi Eva,
Ik ben nu drie dagen bezig en zit nu ook rond de 60, begon iets lager. Maakt niet zoveel uit waar je begint volgens mij! Succes, zullen we elkaar op de hoogte houden?

Groeten
Re: nieuw
23 November 2012 23:13
Hoi..

Ik herken enkele symptomen. Heb je ook zo'n raar gevoel in je borst. Precies zo maagborrelingen die opkomen naar je keel toe? Waardoor het lijkt of je hart even stopt/overslaat?

sad smiley
Re: nieuw
24 November 2012 11:16
Hoi,
Ik heb soms een soort scheut of samentrekking in mijn maag, waarna ook mijn hart even raar lijkt te doen. Ik moet daarna dan vaak flink boeren. Dat blijft een heel naar gevoel, ik schrik er altijd weer van. Soms daarna ook even naar worden, zweten enz. Ben je al aan het HyperVennen? Sterkte!
Re: nieuw
24 November 2012 11:52
Nee nog niet aan het HyperVennen. Wil eerst weten of het echt van hyperventilatie komt of van m'n maag. Dus ik wacht de onderzoeken dinsdag af en laat je zeker wat weten.
Nu is het wel zo, als ik dat "rare" gevoel heb, dat als ik m'n hartslag voel, deze niet omhoog of omlaag gaat of niet overslaat. Dat stelt me soms gerust, andere momenten ben ik dan toch in paniek. Gewoon niet wetende of dit normaal is sad smiley

Meer weten over het HyperVen programma?