[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

adem vasthouden

Gepost door boots 
adem vasthouden
29 November 2012 09:23
dag allemaal en begeleiders van HyperVen,

Wil graag een reactie op mijn laatste vraag in het open forum: Waarom moet je je adem inhouden bovenop een inademing en b.v. niet na de uitademing.
Of maakt het niet uit?
groetjes
eva boots

eva
Re: adem vasthouden
30 November 2012 11:15
Hallo Eva,

De instructie van HyperVen is heel duidelijk, je moet de adem inhouden NA een volledige inademing. Ik weet dat er andere therapieën zijn die het andersom doen, maar bij HyperVen is het een gouden regel dat je de adem inhoudt na een volledige inademing. De reden daarvoor is heel eenvoudig, Als je volledig hebt ingeademd, zijn de longen verzadigd met zuurstof. En dat is heel belangrijk omdat gedurende de tijd dat je de adem inhoudt, er nog steeds zuurstof nodig is in het lichaam. Je kunt het dan ook veel langer volhouden en er is geen gevaar voor een zuurstof tekort. Ik adviseer je ten zeerste om het NIET andersom te gaan doen, wat andere therapeuten je ook voorspiegelen. Je zult ook nooit een parelvisser vinden die het andersom doet.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?