[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Steken aan het hart

Gepost door Vinny90 
Steken aan het hart
07 January 2013 22:38
Ik ben een jongen van 22 jaar en heb sinds dit jaar, volgens mijn huisarts, chronische hyperventilatie. Het is bij mij begonnen zo'n 3 maanden geleden met enorme steken aan mijn hart. Na 3 keer langs de dokter te gaan stelde ze me gerust dat het zeker NIET mijn hart was want daar ben ik blijkbaar nog te jong voor. Na die 3e keer bezoek was het beter en eigenlijk zo goed als weg. Maar nu met de kerstperiode is het terug gekomen en het lijkt harder als daarvoor. Mijn symptonen zijn steken aan mijn hart (het akeligste), steken aan het hoofd, druk op de ogen, pijn in de linker arm en schouder maar ook soms in mijn rug. Alle symptonen komen vrijwel altijd aan de linkerkant van mijn lichaam. Ik ben steeds nog heel onzeker wat lijd tot angst- en zweetaanvallen ! Mijn huisdokter raad me toch af om met een hartspecialist te gaan praten, maar denk zelf dat het mij wel gerust zou stellen. Als ik hier zo andere topics lees van mensen dat er al 4 tot 8 jaar mee sukkelen dan voel ik me echt slecht want zie dat hellemaal niet zitten. Zijn er nog mensen met deze symptonen en mij wat geruster kunnen stellen? en wat denken jullie chronische hyperventilatie of iets aan mijn hart? en waarom altijd aan de linkerkant van mijn lichaam?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/01/2013 22:44 door Vinny90.
Re: Steken aan het hart
08 January 2013 13:42
Ik herken mezelf in wat je verteld. Je hebt duidelijk last van chronische hyperventilatie. Sinds wanneer heb je het al?

Groetjed
Re: Steken aan het hart
08 January 2013 13:48
Nog maar zo'n 3 - 4 maanden terug, maar nu is het terug erg.. ben er even vanaf geweest. Maar kwil er eigenlijk echt vanaf, zit nu in mijn examen periode en kan mij zeer slecht concentreren
Anonieme bezoeker
Re: Steken aan het hart
08 January 2013 16:17
Hoi Vinny,

ik ben zelf 25 en heb al ruim tien jaar last van de chronische hyperventilatie klachten tot agorafobie
aan toe.

Ik heb sinds een maand of 6 ook last van steken en pijn in de borst en
schouderbladen, armen en heb ook vaak steken in het hoofd.
Ik ben recent nog voor de tweede keer bij de huisarts geweest omdat ik me druk
maakte om mijn hart.
Hij luistert dan uitvoerig en stelt vragen en stelt me weer even gerust.
Maar een week later ben ik weer wat ongerust aan het worden.Ik heb het nu geaccepteerd omdat er zoveel mensen met chronische hyperventilatie dit hebben en het lezen op dit forum stelt me gerust. Nu ik er minder mee bezig ben gaat het veel beter. Ik heb nog wel wekelijks steken enzo maar het gaat stukken beter !



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/01/2013 16:18 door *Yvonne*.
Re: Steken aan het hart
08 January 2013 16:33
Bedankt alvast voor de steun, en hoop dat ik er snel vanaf geraak. Maar zou het niet helpen moest ik toch eens langst een hartspecialist gaan? al is het alleen maar voor mij gerust te stellen. Ook omdat het altijd aan mijn linkerzijde is baart me ergens nog de meeste zorgen. Moest ik dezelfde pijn ook aan mijn rechterkant ervaren zou ik mij ook al een stuk meer op mijn gemak voelen !
Anonieme bezoeker
Re: Steken aan het hart
09 January 2013 00:10
Ja dat zou je kunnen doen maar denk je niet dat je geruststelling van korte duur
is, net als bij mij ? Iets wat mij helpt wanneer ik een periode hart klachten heb is ngaan of het erger word bij inspanning, bij een probleem aan het hart word het erger en bij chronische hyperventilatie
niet. Ga even de trap op en af en kijk of het erger word of het hetzelfde blijft..
Re: Steken aan het hart
09 January 2013 11:27
als ik een inspanning doen dan heb ik er eigenlijk geen last van want sport vaak
Re: Steken aan het hart
09 January 2013 20:21
Nu kom ik juist van de fitnes. Heb 20 minuten gefietst aan een serieus tempo, en daarno nog krachttraining. Heb van niets last gehad tot dat ik buiten kwam en toch plots een steek voelde aan het hart. Ik denk ik loop nog even snel naar huis (zo'n 250 m) om te zien of het dan inderdaad erger wordt. Het werd inderdaad erger, nu ist al iets beter maar ben nu toch wel in paniek.. Is het nu toch mijn hart ??
Re: Steken aan het hart
14 January 2013 23:08
ik ben nr cardioloog geweest, had geen klachten maar papa is overleden aan zn hart en we moesten kijken of het niet erfelijk was.
Wel sinds ik geweest ben heb ik een serieuze angst. De dokter zei: wel meisje op dit moment is alles in orde, maar je kan svs buitengaan en een hartaanval krygen,dat kunnen we niet voorspellen.
Wel elk pijntje dat ik nu heb schiet ik in paniek: pijn aan linkerarm, druk op de borst, steken rond het hart,... Allemaal gehad! En op dit moment kan ik amper ademen en doen m'n ribben pijn.. Ook na sporten enorm misselijk geweest.

Steken aan de hartzijde zijn trouwens meestal krampen van de borstspier. Een hart kan niet steken... Als er een steek in je hart is, ben je na een steek dood... Wss verkrampen je borstspieren zich door een verkeerde ademhaling.

En ja, ook ik ben nogmaar 24, maar blij immens bang hebben voor mn hart hoor.

Heb wel al zeer veel onderzoeken gehad en alles was ok.. maar ik verzeker je, drie dagen na het onderzoek maak je je terug zorgen want 'men moest maar iets niet gezien hebben.."
Re: Steken aan het hart
15 January 2013 20:14
Langst de ene kant stel je me gerust maar langst de andere kant maak je me bang.. ik heb volgende week een afspraak gemaakt met de hartspecialist en kijken wat hij te zeggen heeft.. Ik hoop dat ik er niet te lang meer blijf mee sukkelen, ik probeer er zo weinig mogelijk aan te denken. Toch bedankt voor je reactie en gecondoleerd en veel sterkte !

Meer weten over het HyperVen programma?