[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik heb continu last van hyperventilatie en Benauwdheid

Gepost door Lene30 
Ik heb continu last van hyperventilatie en Benauwdheid
11 February 2013 16:32
goede middag,

Ik ben op 22 december met begonnen met score 70 en langzaam ging ik naar 133 tot ik merkt dat ik mijn adem niet volledig inhoud.De laaste tijd .heb ik behoorlijklast van angst doodsbang en krijgt continu hyperventilatie aanval die zich uiten met hevige benauwdheid en trillende handen en voeten ook stroomstoot in mijn hele hand. het lijk als je gek werd in je hoofd door een gevoel als je moet huilen en schreeuwen. Ik slik venlafaxine maar heb nog geen verbetering gevoeld. ik ben weer langzaam weer begonnen met HyperVennen en hoop dat ik hier straks baat bij heb want ik ben erg verdrietig dat het bij mijn zo wisselen gaat. ook het in houden van mijn adem lijk ik het te forceren want na de sessie heb ik behoorlijk pijn bij mijn buik en rug. Graag reactie a.u.b. Hoe maximaal moet je uit ademen?


Met warme groet,

Lene



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/02/2013 17:18 door Lene30.
Re: Ik heb continu last van hyperventilatie en Benauwdheid
11 February 2013 17:43
Hallo Lene,

Ik denk ook dat je het forceert. Als de klachten toenemen, doseer dan de therapie, door bijv. het aantal trials per sessie wat te verminderen. Je kan het terugbrengen naar 5 trials per sessies en het dan langzaam weer opvoeren naar 10 trials. Zo kan je voor jezelf de grens zoeken van wat je voor jezelf acceptabel vindt.

Uitademen ook niet extreem doen, gewoon rustig uitblazen alsof je een kaars uitblaast. Niet extreem diep uitademen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Ik heb continu last van hyperventilatie en Benauwdheid
11 February 2013 21:15
goede avond Rob,

Dank voor u reactie, ik ga dit proberen.


Warme groet,

lene

Meer weten over het HyperVen programma?