[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag aan ellen of...

Gepost door Zakaria147 
Vraag aan ellen of...
05 April 2013 16:38
Haii,

Zoals je weet ben ik zondag 2 weken aan het HyperVennen me gemiddelde beginscore was 33sec. Nu is het rond de 44 heb gister wel me record gehaald 58 sec.
Dus heb redelijk stijgende lijn. Alleen kamp ik nu met een raar symptoom die k maand of anderhalf geleden had. Het is zeg maar niet echt tinteling maar meer van bloedvaatvernauwing waarbij je ook jeuk krijgt maar ook snel weg is vooral me benen voeten en handen. Zeg maar gevoel van als je in de sauna van t koude water naar het warme gaat voel je allemaal prikkels soort speldenprikjes lijken het.

Dit symptoom is nu de 2e dag al bezig heel irritant heb je hiervoor een verklaring??
En oh ja nog wat gister had ik met ademhalen pijn over heel de borst duurde maar paar min.

Gr
Re: Vraag aan ellen of...
05 April 2013 18:55
Hallo Zakaria,

Ik schrijf net onderstaande posting op een vraag van Nicola:

"Het lijkt er sterk op dat er veel stress aan het loskomen is. Dat is een effect van het HyperVennen en de verklaring voor tijdelijk dalende scores en verergering van klachten . Zodra die stress eruit is, zullen de scores weer verder gaan toenemen. Het is contra-intuïtief dat wanneer je je slechter voelt, je feitlelijk aan het genezen bent. Net als een wond die eerst erger moet worden voordat het geneest. Toch is dit de meest waarschijnlijke verklaring. Het lijkt dus alsof je terugvalt, maar in feite zet je een goede stap voorwaarts. Probeer om de effecten die de komende maanden optreden zoveel mogelijk op hun beloop te laten en er niet op te letten. Dat klinkt makkelijker dan het is, geloof me ik weet er alles van. Maar toch moet je proberen om de signalen die het lichaam geeft in deze fase zoveel mogelijk te negeren. In mijn ervaring verdwijnen ze ook sneller als je dat doet. Leren loslaten van angsten en spanningen is een sleutel om beter te worden."

Het lijkt me dat bij jouw dezelfde tekst van toepassing is...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Vraag aan ellen of...
05 April 2013 19:54
Hai

Hoop het maar is niet fyn zo maar doorbijten maar.
Re: Vraag aan ellen of...
06 April 2013 19:49
Hai

Nu is mijn vraag moet ik door blijven HyperVennen of paar dagen rust want heb weer dat ijlige hoofd duizelig niet stabiel. Het liefst blijf ik liggen.
Re: Vraag aan ellen of...
06 April 2013 21:43
Hai Zakaria,

Je kan ook de frequentie van het oefenen wat af laten nemen.
Als je nu bijvoorbeeld 2x daags 10 trails doet kan je bijvoorbeeld 2x daags 5 trails doen en als je je dan beter voelt kan je de frequentie weer wat opvoeren naar bijv. 2x daags 6 trails etc.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?