[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

verkoudheid en capnografisch onderzoek

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
verkoudheid en capnografisch onderzoek
09 April 2013 07:48
Hallo,

Ik ben verkouden aan het worden en scoor nu heel laag (af en toe mijn beginscores). Kan ik nu beter even stoppen of 2 x 5 trials gaan doen ?

Ik heb een sterk vermoeden dat een vriendin van mij ook chronische hyperventilatie heeft. Zij is erg duizelig en ook hartkloppingen e.d. Zij loopt al langere tijd bij een KNO-arts en nu naar neuroloog. Ze vertelde mij dat ze van zichzelf weet dat ze niet op de goede manier ademt. Ik heb haar mijn vermoeden verteld over chronische hyperventilatie en ook gezegd dat ze een capnografisch onderzoek kan laten doen. En natuurlijk ook haar verwezen naar deze site en HyperVen.
Ik heb zelf nooit zo'n capnografisch onderzoek laten doen. Nu wil ik voor haar vragen bij welke specialist je dit kunt laten doen ?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Groetjes,

Anneke
Re: verkoudheid en capnografisch onderzoek
09 April 2013 08:38
Hallo Anneke,

Capnografisch onderzoek wordt gedaan bij een longarts. In principe kan je naar elk ziekenhuis gaan, want ze hebben allemaal de daarvoor benodigde apparatuur. De hoeveelheid kooldioxide en zuurstof worden gemeten in de uitgeademde lucht.
Als je echt verkouden bent, kan je beter even stoppen totdat je luchtwegen weer vrij zijn. Daarna rustig aan weer oppakken.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?