[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD

Gepost door Els 
Els
ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD
02 May 2013 15:17
Hallo allemaal,

Eerste maal dat ik op dit forum kom. Lang getwijfeld, maar dan toch hier een berichtje. Drie jaar geleden kreeg ik mijn eerste hyperventilatie-aanval. Ik schrok me een bult, want ik dacht dat ik een hartaanval kreeg. Cardiogram genomen en dat was gelukkig OK. De afgelopen 3 jaren een viertal keren bloed onderzocht en ook dit gelukkig OK.
Allerlei klachten heb ik bijna dagelijks. En vooral de angst voor die klachten. Maar wat me het meest van alles angst aanjaagt is die duizeligheid. Geen draaiduizeligheid, maar een soort van licht gevoel in mijn hoofd. Soms heb ik het gevoel dat ik om zal vallen. Soms, niet altijd, komt daar misselijkheid bij en heel soms het gevoel dat ik zal flauwvallen. En dat maakt me dan weer zo bang. Ik blijf maar met het gevoel zitten dat het toch iets ernstigs is. Herkent iemand dit ? Kan iemand me wat gerust stellen ?

Groetjes,
Els
Re: ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD
02 May 2013 18:51
Hoi Els,

Ik weet EXACT wat je meemaakt. Ik zal het proberen te omschrijven.

Dagelijks licht in het hoofd. Dit speelt zich voornamelijk af in het voorhoofd en achter de ogen. Tijdens de duizeligheid ervaar je een licht kriebelachtig gevoel in je onderarm en je vingers/vingertoppen, en tussen de schouderbladen.

Het wegvallen is alsof de grond tijdelijk onder de voet golft. Alsof je met één been in een diepe kuil stapt, en dan opeens weer aarde onder je voeten voelt. Dit gevoel ervaar je minder dan één seconde. Daarna wordt je verschrikkelijk onrustig.

Het is super vervelend. Ik loop er nu ongeveer 15 weken mee.
Re: ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD
02 May 2013 22:24
Jahoor heel herkenbaar. Eind vorig jaar een fikse hyperventilatie aanval gehad. Ik werd 'onwel', mijn kaken verlamde, mijn speeksel viel weg, mijn armen gingen tintelen en uiteindelijk zat ik te trillen als een rietje. Allemaal duidelijke symptomen van hyperventilatie. Sindsdien ben ik regelmatig erg misselijk, licht in mijn hoofd, heb armtintelingen, voel me niet 'geaard' (alsof ik in een vliegtuig zit), heb regelmatig 'rillingen' door mijn lijf en heb af en toe erge paniekaanvallen.

Ik had ook erg last van heel erg vastzittende nekspieren en ben hiervoor naar de manueel therapeut gegaan. De eerste nacht na het kraken was niet fijn, ik kreeg heel veel symptomen tegelijk. Maar daarna zijn mijn klachten met zeker de helft afgenomen en de paniekaanvallen (die ik het ergste vind) heb ik helemaal niet meer gehad. Ik had gehoord dat een scheve atlas (de eerste wervel onder je schedel) of vastzittende nekspieren hyperventilatie in de hand kunnen helpen dus ik vond het belangrijk om er naar te laten kijken. En ik heb daar dus zeker geen spijt van. Ga niet zomaar naar een Manueel maar kies er één met jaren ervaring en het liefst één die gespecialiseerd is in de atlas. Binnenkort ga ik weer zodat het los blijft. Ook smeer ik een homeopathische zalf in mijn nek (VSM spiroflor) om mijn nekspieren los te houden.

Ik volg pas kort HyperVen maar mijn score is nu al iets beter. Vanmiddag had ik een stuk gewandeld en toen was mijn score ineens veel hoger. Ik probeer regelmatig te bewegen en te sporten en aangezien ik het idee heb dat de meeste symptomen erger zijn na het eten van ongezond (suikerrijk of vetrijk) voedsel probeer ik ook zo gezond mogelijk te eten. Wat niet altijd lukt maar ik doe mijn best winking smiley

Ik heb geen echte hyperventilatie aanval meer gehad want het helpt me heel erg dat ik weet wat het is. Daardoor kan ik het ook beter de baas als ik het voel opkomen. Ik ben er van overtuigd dat ik ga genezen met HyperVen en alle andere 'maatregelen'.

Dus Els, laat je niet van de wijs brengen door alle uiteenlopende klachten die hyperventilatie met zich meebrengt. Hoewel het af en toe heel onlogisch lijkt kunnen de meest rare klachten door chronische hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt worden. Houd de moed er in en schrik niet van een eventuele terugslag.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/05/2013 22:29 door Gizzy.
Els
Re: ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD
03 May 2013 08:19
Hallo,

Dank u wel voor jullie berichtjes. Net alsof jullie mijn verhaal neerpennen. Ook ik heb sinds drie jaar nu al heel veel last van nek en schouder, vooral aan de linkerkant. Al naar kine geweest, osteopaat, nu fasciatherapie. Tijdelijk helpt het wat, maar helemaal weg gaat het niet.Ik moet nu zoveel mogelijk mijn nek stretchen ...
En inderdaad die lichtheid in mijn hoofd komt vooral in mijn voorhoofd voor en achter mijn ogen. Dan word ik heel erg moe en soms heb ik zelfs het gevoel dat ik scheel zie. Ook naar oogarts geweest daarvoor zelfs maar ogen zijn nog OK.
Sinds 5 weken doe ik nu ook start to run, en voel me wel goed daarbij. Wat paniekaanvallen betreft. Ik heb periodes dat ik ze helemaal niet heb, maar dan ook weer periodes dat ze terugkomen. Wat mijn grote fout is, denk ik, is dat ik blijf panikeren en denken dat het toch wel iets anders zal zijn !!!!! Maar steeds weer kom ik toch bij hyperventilatie terug. Moest ik het echt leren aanvaarden, wie weet zou het draaglijker worden.
In ieder geval wens ik iedereen veel succes toe ! En we moeten blijven hopen dat we er toch wel eens vanaf zullen komen !

Els
Re: ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD
03 May 2013 09:49
Vervelend allemaal.

Wat bij mij een beetje helpt is inderdaad het piekeren uitschakelen. Dat heeft bij mij al heel veel invloed op de manier waarop ik functioneer. Daarnaast ben ik gaan sporten wat mij ook helpt. Uiteraard ben ik begonnen met HyperVen. Ik weet niet of dit het `ei van columbus` is, maar mijn lichte gevoel neemt de laatste tijd iets wat af. Het is nog wel erg aanwezig, maar ik heb mindere dagen erbij gehad.
Re: ZO BANG VAN DUIZELIGHEID/LICHT IN HOOFD
03 May 2013 15:13
Hoe doe je dat; "het piekeren uitschakelen"?...?

Meer weten over het HyperVen programma?