[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

pffff

Gepost door danielle2 
pffff
04 June 2013 10:43
pff ben er zo klaar mee!
ben nu 3 maanden bezig en vraag me toch soms af ben ik wel te helpen, heb echt wel goede dagen,
maar net was ik op de markt en kreeg ik weer dat rot gevoel in mijn hoofd,

wanneer voel ik nou eens een tijdje helemaal niks??
zijn dit dan die stress ontladingen,
wie heeft dat ook!? het ene moment voel je je toppie en van de een op de andere moment
weer zo beroerd!

ik geloof nog wel in deze therapie maar ik ben er echt nog niet,

Ellen zegt dat dit er echt allemaal bij hoort,

pfff dit moest ik ff kwijt,

hoe ervaren jullie deze tegenslagen??

Gr. danielle
Re: pffff
04 June 2013 15:10
Hee Danielle,

Het lijkt me inderdaad heel lastig om elke keer die tegenslagen te ervaren.
Maar zoals ergens heel mooi verwoord stond: Als je begint met de therapie zal je langzaamaan goede momenten krijgen. Ook heb je slechte momenten. Maar naarmate de therapie vordert (en dit zal echt per persoon en situatie verschillen) zullen de goede momenten steeds vaker komen en de slechte momenten steeds minder.
Ook is het zo dat er 4 maanden voor HyperVen staat en dan ligt het er nog aan hoe erg je het had/hebt en hoe je nu zit. Het maakt natuurlijk enorm veel uit of je nu de rust heb om HyperVen te doen en verder bijvoorbeeld weinig of dat je gewoon door moet met werken en andere dingen waar je stress van krijgt.
Ik zelf ben ook oververmoeid erbij en merk dat dit mijn hyperventilatie heel erg triggert. Ik was nooit ergens bang voor, maar toen ik laatst naar de huisarts ging kreeg ik een paniekaanval in de wachtkamer en gister onderweg naar het ziekenhuis kreeg ik helemaal druk op m'n borst, benauwd en tintelingen in m'n gezicht en handen. Ook word ik helemaal slap in mijn benen. Ik ben er dus ook nog lang niet, maar ik merk wel dat ik steeds beter de klachten kan opvangen als het ware.
Ook voel ik me fitter in mijn hoofd, ondanks dat ik al sinds januari 24/7 draaierig ben.
Je moet denk ik proberen niet te focussen als het niet gaat (ik weet het, dan ga je enorm zitten balen) maar vooral op de goede dagen.
En iemand zei zo mooi: Je kan pas genieten van de goede dagen, als je ook slechte dagen hebt!
Kom op! Hoop dat je rustig doorgaat en misschien heb jij een half jaar nodig om te herstellen, maar je bent in ieder geval op de goede weg en je komt er wel!!

Groetjes, Sanne
Anonieme bezoeker
Re: pffff
04 June 2013 20:08
Hoi Danielle en anderen,

Ik zit bijna aan het einde van het traject: overmorgen is het 4 maanden. Ik heb het 3 weken van die 4 maanden (en misschien zelfs wel 4 weken) niet gedaan. Ik moet dus verlengen en verwacht, dat ik er met 1 maand verlenging echt nog niet ben. Ik reken zeker nog wel op 2 maanden verlenging, misschien meer. Lastig is, dat ik in die tijd ook niet aldoor er ben (lang weekendje weg en 1 weekje weg).
Als ik gewerkt heb (veel fysiek werk als je met kinderen werkt), ben ik aan het einde van de dag echt uitgeteld en krijg ik ook weer last van mijn duizeligheid. En als ik in een drukke supermarkt ben, kan het me ook nog steeds overvallen die hele erge duizeligheid. Als ik rustig aan doe en een dag niet hoef te werken, gaat het wel beter (minder duizelig en minder moe).
Af en toe baal ik ook vreselijk, maar hier schiet ik helemaal niets mee op met dat baalgevoel. Ik ga maar ijverig verder met HyperVen en als dit doe, zal het goed komen (hoop ik). Het helpt me dat ik een doorzetter ben. Makkelijk is het niet. Maar misschien een troost dat je niet de enige ben, die nog steeds last heeft en ook moet verlengen.

Ik wens je heel veel sterkte en houdt je taai en bedenk vooral: als je doorzet met HyperVen, zal het goed komen.

Groetjes,

Anneke

Meer weten over het HyperVen programma?