[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventilatie aanval tijdens trial

Gepost door nicolabAA 
Hyperventilatie aanval tijdens trial
21 September 2013 13:54
Gisteren heb ik een zware hyperventilatie aanval gekregen tijdens een trial. (dit is al een paar keer gebeurd maar dit was de ergste vorm)

Het begon tijdens de 7de trial toen kreeg ik al angst en het gevoel dat ik geen lucht meer binnen kreeg en alles voelde anders aan.
Tijdens de 8de keer is het volledig uitgebroken. Ik ademde in maar ik voelde percies of ik geen lucht meer kreeg
dit uitte in zwetende handen, snakken naar lucht, trillen, angst, mijn hersenen waren heel aan het tintelen en dit heeft zeker een paar uur aangehouden.

Ik weet zeker dat dit een paniekaanval was, hoe komt dit?
Moet ik nu stoppen met te oefenen want ik voel mij nu heel onzeker voor verder te doen..
Re: Hyperventilatie aanval tijdens trial
22 September 2013 11:53
Hallo Nicola,

Als je zoiets voelt aankomen, ga dan niet door met de oefeningen, maar stop op tijd. Dat is dan ook meteen het moment om het aantal trials te reduceren naar bijvoorbeeld 5 trials bij de volgende sessies, want kennelijk maak je teveel los om te kunnen verwerken. Als die 5 trials goed blijven gaan, kan je dat langzaam weer gaan opvoeren. Luister goed naar je lichaam als dat aangeeft dat het teveel wordt, dan meteen stoppen en aantal trials verminderen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?