[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

induwen startknop

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
induwen startknop
16 October 2013 21:33
Beste,

Ik lees in een mail die naar een gebruiker werd gestuurd het volgende:
"Je moet proberen om het niet te forceren. Blaas eerst rustig uit. Start de timer en begin gewoon rustig in te ademen totdat de longen vol met lucht zijn. Dan een klein rukje na om de inademing volledig te maken. Dan wacht je rustig af tot de ademprikkel zich aandient. Dan ga je rustig uitblazen door getuite lippen alsof je een kaars uitblaast. Dan wacht je nog heel even en dan adem je weer in en stopt de stopwatch."

Heb ik het juist want ik duw pas de startknop in nadat ik volledig heb ingeademd via de neus en ik duw op start als ik terug wil inademen (net zoals beschreven staat bij de sessies). Nu lees ik in die mail dat je al op start moet duwen na het uitademen. Doe ik het juist of duw ik te laat de startknop in?

Dank voor uw antwoord, Anja.
Re: induwen startknop
17 October 2013 09:46
Heb je juist smiling smiley Je drukt bij het begin van de sessie op start als je longen volledig gevuld zijn met zuurstof. Zodra je aan het eind van de sessie weer in gaat ademen, druk je de startknop opnieuw in. Zodoende meet je echt het tijdsbestek tussen volledig ingeademd zijn en weer op nieuw zuurstof in ademen.
Re: induwen startknop
17 October 2013 11:09
Beste Anja,

Het gaat er vooral om dat je constant op dezelfde manier meet.
Zo kan je je vooruitgang goed bijhouden.
Als je dus altijd meet vanaf volledige inademing doe je dit altijd.
Na het uitademen al indrukken kan niet, want dan zit er nog minstens een minuut pauze bij en je kan tot maximaal 180 seconden registreren.
Dit omdat meer dan dat niet nodig is en niet altijd goed kan zijn.
Doe het dus gewoon verder hoe je het al deed.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?