[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

duizelig

Gepost door kimtom20 
Re: duizelig
12 November 2013 17:25
Hoi Wendy,

Daar was ik ook weer even...weer volop herkenning in jouw verhaal winking smiley

Die druk op mijn hoofd heb ik al jaren last van en ik werd ook al jaren volgepropt met telkens een antibioticakuur door de HA....dacht dat ik chronische bijholteontsteking had. Dit heeft me echter nooit helemaal van mijn klachten af geholpen. Nog steeds heb ik enorme druk op het hoofd/oren/kaken. Ook soms pijnlijke plekken achter mijn oren. Mijn conclusie is zelf dus dat het wel degelijk met de chronische hyperventilatie te maken heeft en hoop ook dat het door de oefeningen met HyperVen ook over zal gaan. Ook ik heb 's avonds het minste last net als jij. Ik lig ook altijd bewust altijd heel vroeg in bed, meestal rond half 8, omdat ik me dan een stuk beter voel. Ga dan maar gewoon wat tv kijken of lezen. Ik denk ook dat het deels ook spierspanningspijnen zijn, want als ik bv een paniekaanval heb gehad en dan mijn hele nek ook strak en stijf aanvoelt daarna wordt die druk op het hoofd ook meer.

Klein lichtpuntje v.w.b. de duizeligheid. Ook ik heb hier hele dagen mee te kampen, zodra ik opsta, maar toch heb ik de laatste dagen een aantal momenten gehad (duurden wel kort...maar ja ze waren er wel) dat ik er even bijna geen last van had smiling smiley Ook kan ik sinds 3 dagen weer beter tegen om onder de douche te staan, zonder helemaal naar te worden. Dit vind ik heel erg fijn! Ik denk wel dat dit door de HyperVentherapie komt en dat het eindelijk (na 2 maanden) een beetje begint te werken! Ik dacht dit deel ik even met je om je ook weer wat hoop te gevenwinking smiley

Zet 'm op he!

Groetjes
Maruska
Re: duizelig
12 November 2013 17:47
Hoi maruska,

Onze verhalen zijn idd wel bijna het zelfde. Het is zo fijn als er mensen reageren op je verhaal of vragen.
Je haalt daar toch weer steun uit. Heb jij de straatvrees van de chronische hyperventilatie gekregen? Toen ik nog nergens last van had vond ik het altijd leuk om de boodschappen te doen, maar nu wil ik zo snel mogelijk de winkel uit zijn omdat dan mijn hoofd raar voelt en dan denk ik dat ik onder uit ga. Dat was wel heel eng.
Het blijft allemaal een naar iets. Hoop voor jou dat je vooruitgang gaat krijgen en uiteraard voor de andere ook.
Voor mezelf hoop ik ook dat het niet lang meer gaat duren om wat positieve veranderingen te voelen.
Het is goed om elkaar op de hoogte te houden.

Groeten wendy
Re: duizelig
12 November 2013 20:45
Hoi allemaal,

Goed te lezen dat jullie elkaar zo steunen.
Die druk op je hoofd heb ik ook zelf ervaren.
Wat mij toen veel heeft geholpen is de osteopaat. Die keek naar de pulsbewegingen die je schedel maakt (als ik het goed uitleg) en die was verstoord.
Hij heeft dat een soort van gemasseerd en dat voelde heerlijk, meteen al.
Wel is het ook zo dat het bij mij erger werd als ik een slechte nacht had gehad of een hyperventilatie-aanval.
Als ik mijn wenkbrauwen optrok voelde ik hoe straks mijn huis om mijn schedel zat zeg maar.
Soms is het ook lekker als je partner of zo je hoofd wil masseren, of met zo'n hoofdspin (massageding met van die sprieten).
En dat je nek vast komt te zitten na een slecht moment, is goed te verklaren door alle spanningen.
Die spanning om je hoofd hoort daar ook bij. Soms heb ik nog wel eens dat mijn hoofd zo strak voelt in de ochtend. Dan zal ik wel een onrustige nacht hebben gehad, maar ach, ik stoor me er niet meer aan. Misschien had ik deze dingen ook al voor chronische hyperventilatie, maar valt het me nu allemaal op.

Maruska, wat goed dat je die kleine heldere momenten hebt gehad! Zo ging het ook bij mij. Op het moment zelf had ik ze niet eens door, maar meer dat ik later op de dag ineens dacht: "Wat ben ik duizelig..verrek! Ik had daar net helemaal geen last van!"
En geloof me, deze momenten gaan steeds vaker komen en langer duren.

Als je niet goed slaapt, kan het vooral heel belangrijk zijn om ontspanningsoefeningen te doen voor het slapen gaan.
Als je nog ideeën nodig hebt, laat maar weten, dan zet ik ze nog een keer op het forum.
Let wel op dat medicijnen niet de uitkomst zijn, soms wel, maar niet voor altijd.
Dus elke dag oxazepam zou ik toch mee stoppen als je dat lukt. Oxazepam wordt namelijk soms ook gezegd dat het juist je systeem platlegt, waardoor stress niet los kan komen. Kijk, als je in een situatie zit waarbij je echt niet zelf de rust kan pakken die je nodig hebt, kan het prettig zijn, maar als het niet nodig is zou ik het niet nemen als ik jou was.
Daarbij wordt er ook gespeculeerd dat oxazepam verslavend kan zijn.
Op een site stond nog het volgende over oxazepam voor chronische hyperventilatie: Het is een hulpmiddel die je goed kan helpen of om tot rust te komen of om bij te komen. Denk er wel aan dat het slechts hulpmiddelen zijn en in feite is het alleen symptoombestrijding. Zie het als een steuntje in de rug en ga vanuit daar werken aan de onderliggende knelpunten/problemen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: duizelig
13 November 2013 12:07
Hoi,
Met behandelingen van een osteopaat het ik in het verleden veel baat gehad bij hoofdpijnklachten, als ik weer een beetje over mijn straatfobie heen ben, dan ga ik denk ik ook weer eens een afspraak daar maken. Ik heb nu al moeite om naar de afspraken bij de psycholoog heen te gaan, dus ik wacht er nog maar even mee winking smiley

Wendy, die straatfobie van mij is inderdaad ontstaan 3 maanden geleden.toen ik ontdekte dat ik chronische hyperventilatie had, de klachten waren toen fors erger geworden. Ik had al wel jaren moeite met bepaalde situaties, met name waar veel mensen waren, zoals in winkels, bioscoop, uiteten etc. Alleen hier kon ik toen nog mee leven en ik deed al die dingen wel, ondanks dat ik me niet lekker voelde. Nu lukt dat dus even helaas niet meer. Heel raar als je dat ineens overkomt sad smiley Gelukkig heb ik nu hulp ingeschakeld en werk ik er stapje voor stapje weer naartoe om me in de buitenwereld te wagen.

Ik heb aantal maanden geleden ook oxazepam voorgeschreven gekregen van de ha, alleen ik gebruik dit alleen in noodgevallen zeg maar, bij ernstige paniekaanvallen en als ik bv naar de psycholoog ga. Ik neem dan maar een halve tablet. Het klopt wel wat Sanne zegt, je kunt er wel afhankelijk van worden en dan is het moeilijk lijkt mij om weer helemaal zonder te moeten. Ik gebruik verder alleen natuurlijke middelen o.a. van Bloem. Ik slik nu sinds een week Rhodiola en hiervoor had ik Ruval. Ik heb wel een idee dat de Rhodiola me wat rustiger maakt en tegelijkertijd wat meer energie geeft om dingen te doen in huis. Maar soms weet je het ook niet waar het van komt. Maar ik heb zoiets van baat het niet schaad het niet, het is toch op natuurlijk basis.

Sanne, lijkt mij wel fijn om wat meer ontspanningsoefeningen te gaan doen, dus wat mij betreft mag je ze wel op het forum zetten thumbs up! Ik doe er nu ook al wel wat als ik op bed lig en dagelijks mediteer ik kort.
Re: duizelig
13 November 2013 12:28
Ik heb inderdaad nu ook na 1,5 maand therapie dat ik af en toe wat verlichting voel. Nog niet zo zeer qua duizeligheid maar wel op andere gebieden. Ik denk dat ik over 2 maandjes mezelf echt al een stuk lekkerder voel. Gewoon lekker 2 keer per dag die therapie blijven doen en dan moet het goedkomen. Zie het ook als een momentje van ontspanning.. even niks aan je hoofd, je ogen sluiten en relaxen. Uiteindelijk komt het zeker goed. Op het begin voel je wellicht geen verbetering en hierdoor denk je dat het niet werkt.. maar besef wel dat je waarschijnlijk ook heel lang hebt gehyperventileerd voor je de eerste klachten kreeg winking smiley

En het is goed om hier lekker op het forum te blijven komen om afleiding te zoeken en je verhaal kwijt te kunnen smiling smiley Je moet gewoon delen wat je dwars zit, hoe vaak je ook wilt.
Re: duizelig
14 November 2013 10:35
Ik heb ontspanningsoefeningen geplaatst in een nieuw topic!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?