[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Help!

Gepost door Markiemark 
Help!
04 November 2013 20:23
Hallo allemaal,

Al een paar weken last van een zeurend gevoel op de borst en duizeligheid. Er is twee keer een ECG gemaakt en beide waren uitstekend. De laatste was drie weken geleden. Ik maakte me eigenlijk niet meer zo'n zorgen om die pijn op mijn borst, tot vandaag. Ik ben sinds gisteren al een beetje benauwd, het ene moment erger dan het andere. Vanmiddag kreeg ik echt een druk op mijn borst, alsof er een zwaar gewicht op lag. Ook kreeg ik pijn hoog in mijn rug en werd ik nog duizeliger dan normaal. Ik schrok ontzettend, ik twijfelde om 112 te bellen en ik heb dit uiteindelijk niet gedaan.

Het gaat nu wel, ben wel erg moe en gespannen nu, maar oke.. De druk op mijn borst is redelijk weg, de benauwdheid heb ik nog steeds.

Ik ben pas 21 jaar, er is 2x een ECG gemaakt en momenteel zit ik hier nog.. Ik kan het toch niet relativeren dat het niets aan mijn hart is en ik blijf me zorgen maken.. Ik ben de laatste tijd sowieso al heel bezorgd om mijn gezondheid (lees maar gerust hypochondrie) en er is bij mij ook een angststoornis vastgesteld.

Hoewel ik vaker last heb gehad van benauwdheid en pijn op de borst, was dit anders. Het was meer drukkend en ik had echt moeite met ademen. Herkennen mensen dit? Is er rede tot zorg en hebben mensen tips?

PS: de druk en benauwdheid duurde wel een uur / anderhalf.. Het was niet echt een acute hyperventilatie aanval

Groeten,

Mark1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/11/2013 20:26 door Markiemark.
Re: Help!
05 November 2013 10:35
Hallo Mark,

Helaas herken ik het heel goed. Ik heb de afgelopen 2 jaar regelmatig bij de huisarts gezeten met deze klachten. Bij mij is ook elke keer niks ernstigs geconstateerd. Maar angststoornis, paniek, hypochondrie en hyperventilatie. Het ligt m.i. allemaal erg dicht bij elkaar. Ik loop nu bij de psycholoog om de kern van het probleem aan te pakken. Ik heb nogal wat meegemaakt vanaf mijn 17e en dat is nooit goed verwerkt. Hiernaast doe ik HyperVen en dat gaat goed, uiteraard nog steeds met ups en downs, maar langzaamaan gaat het beter. Ook ik heb wel eens de neiging gehad om 112 te bellen maar kan me tot nu toe nog steeds inhouden. Tegen mij is gezegd dat die pijn op de borst spierpijn is en het syndroom van Tietze.

Ik hoop dat je wat aan mijn herkenning hebt, succes!

Groetjes Korrie

Meer weten over het HyperVen programma?