[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Minder ademhalen en beter voelen (vraag aan Rob)

Gepost door Zookey1987 
Minder ademhalen en beter voelen (vraag aan Rob)
07 November 2013 22:12
Hoi Rob,

Ik merk de afgelopen tijd zo nu en dan dat mijn ademhaling echt heel rustig is (ik heb het net gemeten en zit op 6 keer per minuut nu). Is het een normaal verloop van de therapie dat de duizeligheidsklachten nog niet meteen weg zijn als je weinig keren per minuut adem haalt? Oftewel kan het zijn dat de duizeligheidsklachten nog een aantal maanden aanhouden, ook als je ademhaling in principe weer nomaal is?

Bvd!
Re: Minder ademhalen en beter voelen (vraag aan Rob)
08 November 2013 08:56
Hallo Zookey,

De duizeligheid kan wel een tijdje aanhouden, maar zal uiteindelijk toch ook verdwijnen. Hoe lang dat gaat duren is erg lastig te bepalen. Dat je ademhaling al veel rustiger is geworden is een goed teken. Maar de zuurbalans in het lichaam moet zich misschien nog verder stabiliseren. Soms helpt het om een pauze week in te lassen, zodat het lichaam de tijd krijg om de nodige aanpassingen te maken. In onze ervaring werkt zo'n pauze meestal erg goed.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?