[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ontzettend duizelig wakker worden

Gepost door franknr1 
Ontzettend duizelig wakker worden
18 November 2013 16:58
Hoi allemaal .
Naast de duizeligheid die ik de hele dag door heb heb ik nu sinds een paar dagen ontzettend last van duizeligheid als ik wakker word is echt heel erg kan dan bijna niet lopen heb dan ook hele koude handen en voeten . Komt dot bekend voor bij iemand ? Grtz
Re: Ontzettend duizelig wakker worden
19 November 2013 10:04
Hoi Frank,

Een aantal weken geleden had ik dat ook nog, soms kon ik dan ook gewoon niet uit bed gaan. Het is een vreselijk gevoelsad smiley De koude en klamme handen en voeten heb ik ook. Nu met name nog in de ochtend, 's middags wordt het vaak wat beter, ook de duizeligheid. Het is er nog wel de hele dag, maar soms momenten dat ik er ff niet aan denk, het is wel allemaal een stuk minder erg dan paar weken terug, dus er zit verbetering in. Hopelijk bij jou ook binnenkort.

Ik heb trouwens op de dagen dat ik hele heftige klachten had het aantal sessies wel aangepast naar 2x5 en telkens langzaam opgebouwd naar meer. Dan is het wat beter vol te houden is mijn ervaring.

Groetjes Maruska
Re: Ontzettend duizelig wakker worden
19 November 2013 22:17
er is kans dat je verkeerd ademhaalt in je slaap door spanning of stress. dit kun je laten testen door een nachtje in een ziekenhuis te slapen waar ze precies volgen wat je doet en hoe je ademhaalt in je slaap. Geen reden voor paniek, wel reden om even na te laten kijken.
Re: Ontzettend duizelig wakker worden
20 November 2013 08:45
Frank, die duizeligheid sochtends.. bedoel je dan draaiduizeligheid of licht in je hoofd? Wat versta jij onder duizeligheid? Ikzelf ben sochtends vaak wel heel licht in mijn hoofd ja.

Marco, jouw reactie snap ik niet helemaal. Iedereen hier heeft toch last van verkeerd ademhalen (en dus ook snachts) door spanning en/of stress? :-)
Re: Ontzettend duizelig wakker worden
20 November 2013 10:33
Hoi maruska,
Ja ik heb ook erge koude handen en voeten en zweethanden en voeten .
Ik heb ook last van paniekaanvallen las dat jij dat ook had ben continue duizelig en soms het gevoel dat het helemaal fout gaat .
Hoe gaat dat bij jou ?
Ben ook bang voor hartfalen nu omdat ik kortademig ben en hoge hartslag heb als ik wakker word .dokter zegt dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken heb een paar weken terug ren hartfilmpje laten maken en die was goed maar toch maalt het door mijn hoofd .
Die slaaptest is wel een idee Leon. En echt duizelig alsof ik omval merijn licht in mijn hoofd heb ik helaas nog heel de dag .
Re: Ontzettend duizelig wakker worden
20 November 2013 12:04
Hoi Frank,

Ik heb inderdaad ook veel paniekaanvallen gehad, dat klopt. Bij mij begon dat met het hart wat ineens veel sneller ging kloppen (terwijl ik niet aan het inspannen was, juist rustig zat of lag), heel erg warm krijgen ineens, zweten en bij mij begonnen vooral mijn benen heel erg te trillen, ik kreeg ze dan niet meer stil. Ik kon op zo'n moment vaak alleen in bed liggen en amper lopen, door de trillende benen en duizeligheid.
Gelukkig is de laatste keer dat ik zoiets heb meegemaakt alweer een aantal weken geleden. Ik ben nog wel steeds de hele dag licht in het hoofd en kan nog niet zo heel veel, maar het is al wel een hele verbetering dat ik die paniekaanvallen niet meer heb smiling smiley

Als het bij jou zo heftig is, zou ik als ik jou was ook advies vragen aan Sanne of Rob m.b.t. de HyperVen oefeningen, het is nl. vaak het gevolg van stressontladingen door het doen van de oefeningen. Het is heel goed dat het eruit komt, dus ik zou ook zeker gewoon doorgaan met HyperVen, maar als het zo heftig is, kun je misschien de oefeningen even wat minder vaak doen. Ik zou daar wel advies in vragen als ik jou was, ik heb dat ook een aantal keer gedaan.

Succes!
gr., Maruska
Re: Ontzettend duizelig wakker worden
21 November 2013 21:54
Thanks maruska heb jij ook vaak last van kortademigheid ? Grtx

Meer weten over het HyperVen programma?