[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Berekening gemiddelden trials

Gepost door Piet Wittouck 
Berekening gemiddelden trials
30 November 2013 06:55
Pas 'n sessie gedaan. 5 x 95 sec en 5 x 105 sec. Toch wordt een gemiddelde gegeven van 98 sec ipv de verwachtte 100 sec. Hoe wordt een gemiddelde berekend ?
Re: Berekening gemiddelden trials
30 November 2013 09:40
Ja, lijkt mij ook heel raar. Zou toch moeten 100 zijn. Misschien een bug in het programma ??
Re: Berekening gemiddelden trials
30 November 2013 12:03
Hallo Piet,

Ik weet het niet helemaal zeker, maar het komt waarschijnlijk omdat het programma met een aantal decimalen achter de komma werkt. Het laat de afgeronde getallen zien in de sessie, maar in de database staan de seconden in tienden en misschien zelfs honderden. Dat kan tot afrondingsverschillen leiden. Het gemiddelde klopt dus wel, maar je ziet niet de exacte waarden. Voor de werking van de therapie is het arbitrair, want daar gaat het erom dat de grafiek stijgt in de loop der tijden. De grafiek is alleen een hulpmiddel voor feedback naar de gebruiker.

Ik zal bij een volgende revisie van het programma dit meenemen en vragen om het gemiddelde te berekenen met de afgeronde waarden, Dan zie jet het verschil niet meer..

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?