[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw op de site, paar vraagjes

Gepost door Hieperdepiep 
Nieuw op de site, paar vraagjes
17 February 2014 19:05
Hallo!

Ik ben via via op dit forum gekomen en heb flink wat verhalen van jullie gelezen.
Ik ben er niet zeker van dat mijn lichaam zo vervelend doet doordat ik misschien ook last heb van chronische hyperventilatie, maar mijn verhaal lijkt flink op de verhalen hier op de site.
Ik heb nu bijna een jaar lang last van hartkloppingen, benauwdheid, duizeligheid/licht gevoel in mijn hoofd en word hier de laatste tijd best angstig door. Het lijkt of mijn lichaam voor zichzelf wil vluchten. Hebben jullie dit ook?
Ook heb ik periodes dat ik zo benauwd ben dat ik hier last op mijn borst van krijg en steken in mijn rug en dan lijkt het net of mijn "kaakholte" zich verkrampt, zo gek.
Maar vooral het duizelige/afwezige gevoel maakt mij best angstig en raak hier vaak door in paniek.
Binnenkort ga ik op vakantie en maak mij hier stiekem een beetje zorgen om.. Wat als ik daar ook zo'n enorme paniekaanval krijg?! Misschien hebben jullie tips?
En is het verstandig om misschien een MRI/CT scan te laten maken? Lees dat veel van jullie dit ook hebben laten doen?

Groetjes!
Re: Nieuw op de site, paar vraagjes
20 February 2014 12:04
Hoi!

De klachten die je noemt zijn voor mij heel herkenbaar, met name duizeligheid/licht i.h. hoofd, angstklachten en verkramping van spieren. Dit zijn echt wel klachten die ontstaan zijn door chronische hyperventilatie. De druk/kramp in de kaakholte had ik ook heel erg, is nu gelukkig stuk minder, wel af en toe nog. Ik heb inmiddels 5 maanden HyperVen gedaan, nu aantal weken een stop en dan bekijk ik of ik nog doorga. Ben nog niet klachtvrij maar wel stuk minder.
De paniekaanvallen heb ik ook veel gehad, zo erg dat ik een tijd helemaal de deur niet meer uitkwam. Heb nu geen paniekaanvallen meer. Het heeft dus echt wel zin om met HyperVen te beginnen!

Ik snap dat je twijfelt of het wel chronische hyperventilatie is, die twijfels heeft denk ik iedereen wel (gehad) die op dit forum actief is. Je kunt het ook laten onderzoeken...op de HyperVensite staat wel welke onderzoeken daar geschikt voor zijn. Ik heb zelf geen onderzoeken ernaar laten doen, wel voorgelegd aan de huisarts maar die vond het niet nodig...hij bevestigde mij ook dat ik chronische hyperventilatie heb n.a.v. mijn klachten.

Ben je al gestart met HyperVen? Het kan sowieso geen kwaad.
Sterkte met alles.

Groet,
Maruska
Re: Nieuw op de site, paar vraagjes
21 February 2014 22:01
Hoi hoi!

Bedankt voor de reactie.
Erg fijn om te horen dat alle klachten zo herkenbaar zijn. Het is zo lastig om het erover te hebben met mensen die dit niet zelf ervaren.
Goed te horen ook dat jou klachten met HyperVen een stuk verminderd zijn en dat je af bent van die vervelende paniekaanvallen. Super vervelend dat je de deur hierdoor niet uit durfde! Ik heb ook wel dat het mijn dagelijks leven erg beïnvloed, maar probeer nog wel overal naar toe te gaan omdat ik niet wil dat ik straks ook de deur niet meer uit durf. Maar begrijp het erg goed!

Ik wil nog even uitzoeken of het echt chronische hyperventilatie is, om andere dingen uit te sluiten, en als ze me op CH. kunnen testen en het is echt zo dan ga ik zeker ook met HyperVen beginnen!

Groetjes!

Meer weten over het HyperVen programma?