[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

even een vraagje

Gepost door Stresskipje 
even een vraagje
08 March 2014 10:02
Hallo!

ik vroeg me even het volgende af, ze zeggen altijd wel dat hyperventilatie niet gevaarlijk is, maar kan je je niet zo druk malen dat er ook daadwerkelijk iets gebeurd? Bijvoorbeeld je zo druk maken dat je je bloeddruk de hoogte in jaagt en dat ke zo een hersenbloeding krijgt?

Ik heb namelijk enorm veel schrik, mijn grootmoeder en vader hebben het al gehad, en ik zit constant met de schrik het ook te krijgen. Ik heb me vannacht zo druk gemaakt, en nu voel ik een enorme druk op mijn schedel langs de hele rechterkant.

kan iemand mij geruststellen?

groetjes
Re: even een vraagje
08 March 2014 13:58
Hallo Stresskipje,

In het meest extreme geval van chronische hyperventilatie kan iemand flauw vallen. Dan knijpen de bloedvaten zo hard dicht dat je er het bewustzijn door verliest. Dit komt echter heel zelden voor. Een hersenbloeding kan je er niet van krijgen. Dan moeten er andere dingen aan de hand zijn om dat te krijgen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?