[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Effect sporten op hyperven & klachten

Gepost door brouse 
Effect sporten op hyperven & klachten
17 March 2014 23:18
Heyhey,

Ik ben al tijdje bezig met HyperVen en alles verloopt echt goed. Scores gaan mooi naar boven en bepaalde klachten nemen af. Nu had ik vandaag de goesting gevonden om nog eens te gaan fietsen. Dat deed ik vroeger wel eens meer. Gewoon toertje aan een goede hartslag zonder te forceren.

2 uur na thuiskomst begon mijn hart terug over te slaan en heel onregelmatig te kloppen. Was al 7 tal dagen geleden dat dit de kop opstak. Werd er natuurlijk niet echt vrolijk van en begon weer om de 2 seconden mijn pols te controleren. Ik weet dat je dit beter niet doet maar het is sterker dan mezelf. Alles ging nu even beter en ik dacht op de goede weg te zijn. Heb het gevoel weer even een stap terug te nemen.

Nu vroeg ik mij af of er een verband is tss het sporten en bepaalde klachten. Kunnen je bestaande klachten even erger worden enkele uren na het sporten? Dit door welke reden dan ook?

Ook zijn mijn score HyperVen ineens 20sec lager. Iemand hier ook ervaring mee?

Ik hoor het graag!

Dennis
Re: Effect sporten op hyperven & klachten
18 March 2014 11:07
Hoi Dennis,

Wat fijn om te horen dat de HyperVen therapie zo goed gaat.
Maar lees ik nou goed, dat je heel lang niet gesport hebt en nu 2 uur lang hebt gefietst?
Want dat is dan veel te veel in één keer. Je kan beter opbouwen.
Wat je verder hebt ervaren, is denk ik een stressontlading door het sporten. Je lichaam kan de vastzittende stress losmaken door middel van sporten, wat pas loskomt na de inspanning. Als het een heftige ontlading was, probeer dan goed te ontspannen en volgende keer wat minder actief te sporten.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Effect sporten op hyperven & klachten
18 March 2014 11:32
Hey Sanne,

Misschien start ik beter eerst terug met lopen en dan terug de fiets op. Heb altijd al moeite gehad met opbouw. Het is ofwel alles of niets. Als ik me voorneem om te gaan fietsen wil ik het dus ook goed doen en niet maar half.

Moet wel zeggen dat ik vandaag ook slechter dan anders (sinds ik reactie krijg van HyperVen) ben opgestaan. Kan je daar een langdurige reactie van krijgen? Ik hoop echt dat die vervelende extrasystolen zo rap mogelijk weer verdwijnen!

Kan je me ook vertellen of het sporten een verlaging van je HyperVenscores kan teweeg brengen?

Dennis

Meer weten over het HyperVen programma?