[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Erger bij inspanning

Gepost door Irisflake 
Erger bij inspanning
02 April 2014 11:52
Hallo allemaal
Ik ben een meisje van 18 jaar. Heb nu sinds kerst last van hyperventilatie. (Denk ik). Loop bij fysio en het een ecg laten maken in rust. Die was prima. Ook is er naar me hart en longen geluisterd en me bloeddruk enz. Wel te hoge bloeddruk maar ze zeggen dat ik op dat moment gespannen was en het daardoor kwam. Maar nu heb ik zo'n raar gevoel als ik opsta. Het zit richting me keel ofzo. Zodra ik op sta krijg ik een druk op me keel en bovenlichaam. Als ik me erger in span word het alleen maar erger. Ik word er zo bang van en benauwd. Die ecg was in rust dus dat zegt dan toch niks over je hart als je je inspant ? Ik ben zo bang dat het toch me hart is. !! Omdat het erger word bij inspanning en dat hoort toch niet bij hyperventilatie ?

Iemand die het herkent of me gerust kan stelle ? Om nou weer na de huisarts te gaan heeft ook geen zin die gaat er vanuit dat het niks met me hart is.

Alvast bedankt !!
Re: Erger bij inspanning
02 April 2014 18:42
Hoi,

Wij kunnen natuurlijk niet zeggen dat het niet je hart is. Daar zijn de artsen voor en wij zijn alleen ervaringsdeskundigen.
Wel is het bekend dat chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie) erger kan worden bij inspanning.
Je hebt in rust vaak al een hoge hartslag (voor je gevoel of echt) en als je dan wat gaat doen, gaat je hart nog sneller. Als je dat ook nog eens spannend vindt (wat ik uit jouw verhaal opmaak), wordt dit nog erger. Als je hart en de rest helemaal in orde is, kan het geen kwaad als je je inspant. Maar je zal vooral vertrouwen in je lichaam moeten krijgen. Nu schrik je waarschijnlijk constant als je hart op hol slaat, waardoor alles erger wordt.
Het beste wat je kan doen, is starten met HyperVen om je klachten (o.a. benauwde gevoel en je hoge hartslag) te verminderen en ontspanningsoefeningen doen om jezelf de rust te geven die je lichaam nodig heeft.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Erger bij inspanning
04 April 2014 18:04
Bedankt voor de reactie !

Heeft iemand ervaring met een hyperventilatie test in het ziekenhuis ? Ik heb er vandaag een gehad en het was niet fijn. Ik moest heel snel ademen in een buis en werd er helemaal duizelig van. Ik krijg toen de klachten maar is dat niet logisch dat je dan klachten krijgt. ? Krijgt iedereen dat niet die zo'n test doet? Ze hebben me er verder geen uitleg over gegeven en niet echt aandacht aan besteed want daar was geen tijd voor maar aan de hand van me klachten zeiden ze dat ik hyperventilatie heb. Maar mij lijkt dat logisch als je zo moet ademen ? Iemand die het wel begrijpt ?

Alvast bedankt !!

Meer weten over het HyperVen programma?