[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ervaring met psycholoog

Gepost door Sylviascheggetman 
ervaring met psycholoog
24 April 2014 08:46
Ik ben nu sinds twee weken weer met HyperVen begonnen, omdat ik een aardige rugzak met me meedraag ga ik vanaf morgen ook voor gesprekken naar een psycholoog, wie heeft er hier ervaring mee in combinatie met HyperVennen, ook heb ik over twee maanden verschillende onderzoeken bij het duizeligheidscentrum in Apeldoorn om toch uit te sluiten of het niet elders een probleem is. ik ben vanaf het moment van opstaan de gehele dag licht in het hoofd, hierdoor ben ik erg onzeker geworden. Boodschappen doe ik in kleine beetjes als het me al lukt anders haalt mijn man alles in huis. Ook werk ik momenteel nog maar 3 uurtjes in de week, Hoe doen jullie dit en kunnen jullie dit nog volhouden? ook dit kost me enorm veel energie. Hopelijk wordt het gauw weer iets beter want het is nu wel heel heftig allemaal, Herkennen jullie je hier ook in? En proberen jullie kost wat kost toch te werken en aan alles mee te doen?
k75
Re: ervaring met psycholoog
24 April 2014 08:54
hoi, ik loop ook bij de psycholoog. wat daar uitkomt is dat mijn gedachten vooral negatief zijn en toekomst voorspellend. Zo van ojee alsi k straks maar niet duizelig ben als ik uit bed stap. Of o jee als ik me maar goed voel als ik mijn kind op moet halen bij school, Ik ben nu bezig om deze automatosche gedachten te herkennen en in later stadium oom te buigen. wT betreft mijn angstklachten heb ik daar zeker wat aan.
Lichamelijk ben ik gestopt met werken, het ging niet meer ik was op en ik wilde geen arbo in mijn nek, Ook weet ik dat ik een ander soort job wil in de toekomst. voor jou is het wellicht goed om doe drie uur even eruit te zijn. Thuis zitten betekend ook je nog meer isoleren. zik heb hier wel een paar weken last van gehad. Nu ben ik wel weer meer aan t ondernemen.
Goed dat je bij het duizeligheidscentrum terecht kan.Ik zeg bij duizelig hoofd tegen mezelf kop op je weet waar t vandaan komt. Daarnaast ben ik nog nooit flauw gevallen dus het is lastig maar er gebeurt verder niets. Ik ben ook al een tijd met HyperVen bezig en ik ben ook geen hele dagen meer duizelig. alleen soms als ik iets ga doen wat ik spannend vindt.
Sterkte ermee!
Re: ervaring met psycholoog
24 April 2014 09:07
Heb jij ook periodes van duizeligheid en merk je duidelijk verschil als je weer een tijdje HyperVen hebt gedaan en na hoeveel tijd werkte bij jouw de HyperVen. Ik vindt het vooral erg vervelend dat je zo duizelig bent dat je niet eens normaal een boodschapje kunt halen. hoe gaat dit bij jouw dan?
k75
Re: ervaring met psycholoog
24 April 2014 11:52
hoi ja herkenbaar.
Maar voor mij is het op dot moment vooral de angst om duizelig te worden. De tijden dat ik alleen maar duizelig was ligt gelukkig weer achter me. Ik ben al aantal maanden aan t oefenen met HyperVen. De meeste klachten zijn weg soms nog kleine omgemakken zoals beetje onrustig, wazig zien maar toch vind ik boodschappen doen nog steeds iets spannends . van psycholoog moet ik het op gaan bouwen dus niet alleen maar snel een boodschapje maar langer in de winkel en dan ervaren dat als ik me naar ga voelen dat dot gewoon weer wegtrekt,
Een paar maanden geleden deed ik geen boodschappen meer, alleen ff snel de bakker..verder laten bezorgen of mijn partner
door HyperVen en door rust nemen, ontspanningsoefeningen zijn mijn klachten nu dis heel hanteerbaar, je moet wel proberen HyperVen echt twee x per dag te doen en niet forceren. ik hoop dat d e laatste klachten ook snel verdwijnen en dat mbv psycholoog ik de angst voor de angst verder weg kan nemen.
Bij mij kwam de verbetering volgedms mij rond de 65 sec (start tussen 30/35) maar dit is heel persoonlijk. Het is gewoon doen en volhouden!
Re: ervaring met psycholoog
25 April 2014 12:52
Hoi Sylvia,

Ik heb goede ervaringen met HyperVen in combinatie met gesprekken bij een psychologe. Vanaf september ben ik begonnen met HyperVen en na een aantal weken pauze ben ik er vorige week weer mee verder gegaan. Ik ben helaas nog niet klachtenvrij, maar als ik kijk naar waar ik vandaan kom, (wekenlang op bed gelegen, kwam de deur niet meer uit (heftige angststoornis) en de hele dag door duizelig/licht in het hoofd) ben ik erg blij met waar ik nu sta en wat ik allemaal al weer doe! Ik kan inmiddels weer m'n kinderen zelf uit school halen, kleine boodschapjes doen, pas voor het eerst weer uiteten geweest en gisteren zelf naar het centrum gefietst en bij de ANWB winkel een paar goede wandelschoenen voor mezelf gekocht!
Dit had ik een paar maanden geleden niet gedacht, dat ik dat nu allemaal al weer zou doen....al gaat het nog zeker niet moeiteloos hoor.

Het is natuurlijk wel per persoon verschillend welke combi/therapie helpt, maar voor mij heeft het zeker geholpen. Het is wel enorm hard werken aan jezelf....dus verwacht in het begin nog geen wonderen, maar zet door en heb geduld winking smiley, dan kom je er wel!

Succes!
Re: ervaring met psycholoog
27 April 2014 16:29
Bedankt voor jullie reacties, dit geeft wel weer vertrouwen om door te zetten, ik ben nu 2 weken bezig en zit tijdens de trials op zo'n 40/50 dan weer wat minder met enkele uitschieters van 60. Nog een lange weg te gaan maar we gaan er voor. Zijn jullie in je eigen huis ook het beste te pas en hoe gaat het bij jullie met fietsen en autorijden. Dit gaat bij mij goed ik heb voornamelijk last bij stil staan en lopen, toch probeer ik het wel, ik heb 2 hondjes die er ook uit moeten. Vanaf wanneer werd bij jullie het lichte gevoel in je Hooft minder. Dit vind ik namelijk het ergste, hoop maar dat dit snel minder gaat worden. Erg fijn om hier steun te krijgen van jullie, hopelijk helpen we elkaar er door.

Meer weten over het HyperVen programma?