[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vooruitgang?

Gepost door Camille 
Vooruitgang?
04 May 2014 21:50
Beste HyperVen,

Zoals jullie mischien wel zullen zien doe ik deze therapie al geruime tijd, bijna een jaar nu. Elke dag 2 keer mijn ademhalingsoefeningen. Heb allerlei klachten gehad en de meesten dus in het begin. Veel daarvan zijn weggegaan door de therapie. Ik ben zo lang doorgegaan met de therapie omdat ik denk dat het beter zou gaan als ik een andere baan heb. Die heb ik inmiddels, en zodra ik was veranderd van baan zijn mijn vervelendste klachten ( De hartoverslagen, zo'n 200 per dag ) flink verminderd naar mischien zo'n 20 per dag ( en die 20 ook erg zacht ). Toch heb ik er dus nog zo rond de 20 per dag, erg veel last van lucht in mijn maag ( kan ook genetisch zijn ), het gevoel een bal te hebben tussen mijn ribbenkasten en een algemeen onrustig gevoel op de borst. En hoewel ik zag dat mijn scores zo'n 10 seconden hoger zaten merk ik toch dat ik vast blijven zitten op de 90. Ik kom er maar niet bovenuit, een enkele keer op de 100. Toch wil ik door met de therapie omdat ik merk dat ik daar rustig van ben na afloop. Wat denken jullie? Ik zou graag nog vooruitgang willen zien. Tips?
Re: Vooruitgang?
06 May 2014 14:00
Hoi Camille,

Sport je ook? En doe je ontspanningsoefeningen?
HyperVen is belangrijk, maar je lichaam heeft ook andere dingen nodig zoals sporten (lekker fietsen in de buitenlucht bijvoorbeeld) en ontspanningsoefeningen. En levert je nieuwe baan je minder/geen stress op?
Dit zijn allemaal belangrijke dingen om naar te kijken en die invloed kunnen hebben op de stagnering van je score.
Heb je ook wel eens een pauze ingelast de laatste tijd? Dit kan ook wel even goed voor je zijn.
Doe je elke dag 2x 10 trials?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?