[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Moeite adem in te houden

Gepost door thoms04 
Moeite adem in te houden
29 May 2014 19:07
Hoi allemaal,

Eerste keer dat ik iets vraag. Ik ben nu ongeveer 3 weken bezig en ga steeds een beetje omhoog in de tijden. Het enige waar ik erg veel moeite mee heb is de adem vasthouden. Ik hou bewust mijn mond open zodat ik niet teveel druk op oren en mond kan voelen maar ik moet al vrij snel echt vechten om niet steeds wat lucht te verliezen. Meestal moet ik stoppen met de inademing doordat ik de lucht niet meer kan houden. Is dit normaal, moet ik de borstpier meer trainen?

Ik stop niet omdat ik benauwd wordt, ik heb het gevoel dat ik nog veel langer mijn adem in kan houden, dit lukt alleen niet. Ik heb dit al vanaf het begin maar dacht dat het nu wel over zou zijn, (nog) niet dus. Soms als ik het gevoel heb dat ik echt diep met de buik geademd heb is het makkelijker om de lucht binnen te houden.

Iemand tips/suggesties?
Re: Moeite adem in te houden
29 May 2014 19:59
Hallo Thoms04,

Ik denk dat je iets teveel druk zet. Dat maakt het moeilijk om de adem goed vast te houden. Probeer om iets minder druk te zetten. Dus wel volledig inademen, maar zonder te hoge druk. Kijk eens of het dan beter gaat.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Moeite adem in te houden
30 May 2014 01:51
Dankje Rob.

Dat voelt heel anders idd. Minder druk op de borst en hierdoor makkelijker om de adem in te houden. Merk wel dat mijn tijden zo 15 seconden lager vallen maar dat is niet belangrijk.

Groet
Thomas

Meer weten over het HyperVen programma?