[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Snelle stijging maar verergering klachten

Gepost door Zomira 
Snelle stijging maar verergering klachten
14 August 2014 17:21
Hoi,
Ik ben nu een week aan het HyperVennen 2 x per dag. Ik begon met een score van 35 en zit na een week al op 72. Nu merk ik toch wel een verergering van de klachten ( en ik heb er veel). Had vandaag weer een zware paniekaanval sinds lange tijd. En de depersonalisatie lijkt ook erger. En voel me ook veel vermoeider als normaal. Is dit normaal? Is de stijging soms te snel? Bedankt alvast voor een antwoord. Gr. Diana
Re: Snelle stijging maar verergering klachten
15 August 2014 20:16
Hi Diana,
Zit je ook op de chat van HyperVen?
gr. Joop
Re: Snelle stijging maar verergering klachten
16 August 2014 08:31
Hallo Diana,

In het begin kunnen de klachten wat toenemen. Dat effect wordt vanzelf minder na een aantal dagen oefenen. Als het blijft moet je het aantal trials per sessie wat verminderen naar bijvoorbeeld 5 trials per sessie. Als het dan weer beter gaat, kan je het langzaam weer opvoeren totdat je weer op de volledige 10 trials zit. Probeer om niet teveel te letten op de verschijnselen of op je ademhaling zelf.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?