[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Het gaat beter maar.....

Gepost door chantal76 
Het gaat beter maar.....
25 October 2014 18:53
Hallo iedereen smiling smiley

Ik ben nu iets langer dan een maand bezig en ik heb de afgelopen dagen HELE goede dagen.
Veel minder benauwd, bijna niet meer hoeven zuchten, wat meer energie en psychisch gewoon beter en lekkerder in mijn vel.
Ben vandaag ook gaan hardlopen.Ook dat gaat al een stuk beter en makkelijker. Heerlijk.

Alleen slapen....dat gaat nog steeds niet beter. Sterker nog...ik ervaar de laatste nachten veel nachtmerries. Echt hele realistische. Echt zo realistisch dat ik vannacht zelfs wakker schrok van een brandlucht in mijn neus. Ik rende naar mijn zoontjes kamer maar op zijn kamer en op de gang geen brandlucht. Terug gekomen in de slaapkamer ook helemaal geen brandlucht...huh?? En zo nog wel meer van die hele gekke dingen.
Dromen die zo heftig zijn dat ik ze nog tot in detail een dag later kan navertellen. Ik slaap ook heeel onrustig. Echt 10-20 keer draaien in mijn slaap en slaap heel licht. Net het gevoel alsof ik toeschouwer ben van mijn eigen dromen. Heel vaag.

Mijn vraag...herkent iemand dit? Kan iemand dat verklaren in combinatie met HyperVen?
Heb dit namelijk steeds meer en meer en eigenlijk sinds ik met de therapie begonnen ben. Sliep daarvoor ook al niet super maar in ieder geval beter en minder nachtmerries.

Ik heb geen trauma's en maak ook niks heftigs mee. De nacht is een weerspiegeling van de dag maar daar klopt in mijn geval de laatste tijd echt niks van.

Hoop dat ik snel lekkerder kan slapen. Gewoon eens een keertje een nacht non stop van 7-8 uurtjes zou fijn zijn! smiling smiley

Groetjes, Chantal

P.s de HyperVen therapie doet in ieder geval wel wat het belooft want voel me al zooooveel beter!
Re: Het gaat beter maar.....
26 October 2014 08:36
Hallo Chantal,

Tijdens onze dromen wordt de door de slaap los gemaakte stress verwerkt. Je droomt elke nacht 3 of 4 keer een minuut of 20.De rest slaap je. Tijdens de slaap wordt de stress losgeweekt. Tijdens de droom wordt deze stress bewust gemaakt en zo verwerkt. Als dat de stress van de dag is dan uit dat zich in normale dromen. Als dat oude dieperliggende stress is, of als dat grote(re) stukken stress zijn (trauma's bijv.) dat uit dat zich in nachtmerries.

Op zich is het dus prima dat het allemaal loskomt nu. Ook hier geldt weer: als het te erg wordt, dan de therapie doseren.
Ga je dromen / nachtmerries niet analyseren. Accepteer gewoon dat ze er zijn en dat het stress is die verwerkt wordt. Analyses werken het oplossingsproces tegen. Gewoon de natuur zijn gang laten gaan is het devies...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Het gaat beter maar.....
26 October 2014 10:27
Hoi Rob,

En weer hartelijk dank! Je legt altijd alles zo goed en duidelijk uit. Echt super fijn! smiling smiley
Kan ik tenminste wat mee.

Hele fijne zondag!

Groetjes, Chantal
Re: Het gaat beter maar.....
26 October 2014 20:24
Haii fijn te horen dat het beter gaat zet m door komt helemaal goed

groetjes
Re: Het gaat beter maar.....
27 October 2014 20:51
Dank je wel Zakaria
Re: Het gaat beter maar.....
27 October 2014 22:38
Ik ben niet helemaal mee... Raquel, ben jij dezelfde persoon als Chantal maar onder een andere gebruikersnaam?
Re: Het gaat beter maar.....
28 October 2014 10:53
OOh ja, inderdaad. Hahahaha ik heb gisteren vanaf mijn mobiel gereageerd en dan komt kennelijk mijn echte naam bovenin te staan, hahaha
Ik ben ook echt heel onhandig met technologie....blijkt wel weer. Maar ja, klopt wat je zegt ...ahum...

Meer weten over het HyperVen programma?