[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik een terugval?

Gepost door Mas 
Mas
Heb ik een terugval?
29 October 2014 06:42
Hoi allemaal,

Ik ben een hele tijd niet actief geweest omdat het (naar mijn idee) erg goed ging.
Het beklemmende gevoel rondom mn keel en borst was weg, ontspannen ging goed. Sinds vorige week merk ik dat er langzaamaan verandering in komt. Heb het gevoel dat ik niet diep kan inademen, alsof er een steen/gewicht op mn borstkas rust die tegendruk geeft. Verder werken mn ontspanningsoefeningen niet zo goed.
Heb weer paniek, voel me onrustig en huil om niks. Hebben jullie ervaring met terugvallen? Is dit mogelijk als het eerst maanden aaneengesloten goed ging?

Hoop van jullie te horen!

Liefs Mas
Re: Heb ik een terugval?
29 October 2014 09:41
Hey Mas,

Ik ben zelf pas met HyperVen begonnen dus heb nog geen ervaring van hoe het me vergaat na de therapie.

Wel is het zo dat ik zelf ook al een zware terugval heb gehad na een lange periode waarin het beter met me ging en ik dacht op weg te zijn naar een langzaam maar zeker herstel.

Ik denk dat je jou best niet te hard focust op het feit dat je een "terugval" hebt. Ik weet uit ervaring dat de focus hier te hard op leggen ervoor zorgt dat de angst voor de terugval ook werkelijkheid wordt.
Af en toe een mindere periode is normaal in ieders leven, probleem is dat mensen als wij die slechte periode vaak gaan koppelen aan de helse periode die we als HyperVentilanten hebben meegemaakt. We krijgen bang om te hervallen, schrik om terug naar af te gaan en zijn daar zo hard mee bezig dat onze gedachten naar mijn mening ook onze gevoelens voeden. Gevolg is dat je voor je het weet terug in de vicieuze cirkel zit.

Ik spreek natuurlijk enkel uit persoonlijke ervaring en zonder de achtergrond van de HyperVen therapie te hebben.
Ik ben er zeker van dat iemand anders hier nog een beter antwoord op kan geven. :-)

Groeten!
Re: Heb ik een terugval?
29 October 2014 18:59
Hoi Mas,

Mag ik vragen hoe lang je de therapie doet/gedaan hebt?? En deed/doe je de sessie consequent 2x daags?

Ik zelf ervaar ( ben nu een maand bezig) een enorme vooruitgang maarrrr moet er wel bij zeggen dat dat echt niet alléén door HyperVen komt.
2 maanden heb ik een angsttherapie gevolgd, ben veel meer gaan bewegen sinds 7 maanden ( de laatste weken ook hardlopen) en let op mijn voeding. Ook ben ik anders gaan denken en doe ik aan mindfulness.

Het is echt een pakket van Fysieke inspanning ( HyperVen/sporten) én geestelijke inspanning ( anders leren denken, angsten aanpakken, gezonder leven...etc)
Als je alleen bijv. HyperVen doet maar je hebt nog onbewuste of bewuste angsten, stress, slechte leef/eetgewoontes, blijf je volgens mij altijd dichtbij die grens.

Ook is het belangrijk te weten hoe lang je bezig bent. Er zijn volgens mij mensen die zelfs na 3 maanden nog en terugval hebben gehad. Maar ook hoe consequent deed/doe je de oefeningen.

Hoop dat je hier iets mee kunt?

Groetjes, Chantal

Meer weten over het HyperVen programma?