[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ander soort klachten.

Gepost door Yoda 
Ander soort klachten.
24 July 2016 22:02
Hallo Allemaal,

Ik had op een gegeven moment erge pijn rondom mijn rechteroog, zo erg dat ik naar de dokter zou willen gaan, maar omdat al jaren bij mijn huisarts kom met allerlei vage klachten ben ik niet gegaan. Daarvan ben ik gaan googelen, en wat scherts mijn verbazing: ik kom uit bij chronische hyperventilatie!! Wat?? Ik// hyperventilatie??? Heel vreemd, nog nooit ene keer bij me opgekomen. Ik heb al jaren last van erge vermoeidheid en allerlei ander vage klachten. Watten in mijn hoofd, moeilijk concentreren, afwezig, moeilijk dingen onthouden (ook als het me echt interesseert) Gewichtstoename. Slappe spieren, vreemd gevoel in mijn handen, af en toe last van maagzuur. Moeilijk uit mijn woorden kunnen komen. Ik heb wel enorm veel stres, waar ik niet echt veel invloed op heb. Erg veel zin aan zoetig eten. Ik werk drie dagen per week, maar daarnaast komt er niet veel uit mijn handen, als hobby fotografeer ik, als ik gevraagd wordt voor een opdracht dan wil ik dat al bijna liever afzeggen, omdat ertegen opzie omdat ik zo verdomde moe ben. En dat is raar, want fotografie is mijn lust en mijn leven. Ik deed altijd fanatiek aan hardlopen, daar knapte ik mentaal altijd erg van op. Op een gegeven moment heb ik een halve marathon gelopen (puur op wilskracht en adrenaline door het publiek) want een maand daarvoor gingen de trainingen niet meer, nu hoor ik je denken: overtraind zeker. Maar nee hoor, we deden het juist erg rustig aan zodat we geen blessures zouden krijgen of dat we overtraind zouden raken. Daarna kon ik ineens onze trainingen niet meer volhouden, we gingen sowieso al minder lang trainen. Mar ondanks dat kon ik het niet volhouden. I.p.v. dat mijn uithoudingsvermogen beter werd of gelijk zou blijven werd het alleen maar minder. Vreemd toch?? Of een gegeven moment kon ik 1 km al niet meer achter elkaar lopen. Toen wel door de hele molen van het ziekenhuis gegaan, allerlei bloedtesten, internist, longarts, er was helemaal niets te vinden. Misschien inspanningsastma. Daarvoor heb ik een pufje gekregen, tijdens het lopen hielp dat wel dat ik meer lucht kreeg, maar vooruitgaan bleef uit.
Herkent iemand dit verhaal??? Ik HyperVen nu sinds twee weken, en ik merkt dat de mist uit mijn hoofd opklaart. Maar al die verhalen gaan meestal alleen maar over paniekaanvallen en die heb ik niet. Ik vertel dit verhaal om te weten of er nog meer van dit soort gevallen zijn.
Re: Ander soort klachten.
28 July 2016 20:47
Ik herken wel een hele hoop symptomen die je beschrijft. Het HyperVen programma volgen is denk ik de enige manier om erachter te komen of het ook hyperventilatie is. Anders zou je nog eens op B12 kunnen testen, vraag dan bij je huisarts wel de speciale b12 test aan, niet de standaard. Succes!

Meer weten over het HyperVen programma?