[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachten na het doen van een oefening !

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Klachten na het doen van een oefening !
22 August 2016 22:53
Hallo allen,

Ik ben pas net begonnen met HyperVen.
En merk nu dat als ik klaar ben met t oefening dat ik weg naar in mn hoofd ben, en het gevoel heb dat ik weinig lucht krijg!
Ik probeer dan niet snel te gaan ademen maar rustig te blijven. Maar het voelt niet goed/niet fijn.

Herkent iemand dit, of die ik misschien iets verkeerd.

Groetjes !



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/08/2016 22:55 door Alia2.
Re: Klachten na het doen van een oefening !
23 August 2016 12:40
Hallo Alia,

In het begin kunnen de klachten wat toenemen. Dat effect wordt vanzelf minder na een aantal dagen oefenen. Als het blijft moet u het aantal trials per sessie wat verminderen naar bijvoorbeeld 5 trials per sessie. Als het dan weer beter gaat, kunt u het langzaam weer opvoeren totdat u weer op de volledige 10 trials zit. Probeer om niet teveel te letten op de verschijnselen of op je ademhaling zelf.

Pas ook op dat u niet teveel druk zet. Wel volledig inademen, maar zonder hoge druk te zetten. Eventueel het laatste rukje na weglaten als dat leidt tot een oncomfortabel gevoel. U moet proberen om het niet te forceren. Blaas eerst rustig uit. Start de timer en begin gewoon rustig in te ademen totdat de longen vol met lucht zijn. Dan (eventueel) een klein rukje na om de inademing volledig te maken. Dan wacht u rustig af tot de ademprikkel zich aandient. Dan gaat u rustig uitblazen door getuite lippen alsof je een kaars uitblaast. Dan wacht je nog heel even en dan ademt u weer in en stopt de stopwatch. Zo moet u de trials doen en vooral niet forceren.

Deze therapie heeft zijn tijd nodig en kan niet worden geforceerd. Forceren leidt vaak tot toename van klachten, levert vaak andere nieuwe klachten op en ontneemt mensen vaak de lust om door te zetten. Denk aan iemand die gaat duiken. Die gaat ook niet tot het uiterste maar bouwt rustig zijn vermogen om onder water te blijven op. In de loop der maanden gaat u vanzelf vooruit.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Klachten na het doen van een oefening !
23 August 2016 22:43
Het is dus geen verkeerd teken als ik hoofdpijn, druk op mn slapen. En een soort drukkend / benauwd gevoel heb na het doen van de oefening ?

Zou je misschien ook mijn andere aangemaakte discussie kunnen beantwoorden ?

Vriendelijke groetjes!
Re: Klachten na het doen van een oefening !
24 August 2016 12:24
Hallo Alia,

Je mag er geen nieuwe klachten van krijgen. De bestaande klachten kunnen wat toenemen, maar als je nieuwe klachten ervaart, dan meteen het aantal trials verminderen totdat het weg is. Eventueel even stoppen en opnieuw beginnen en dan langzaam opbouwen.

Meer weten over het HyperVen programma?