[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoesten bij nademen en pijnlijke longen (of zo) na hyperven-trials

Gepost door Barbar@ 
hoesten bij nademen en pijnlijke longen (of zo) na hyperven-trials
12 September 2016 23:22
Het lukt me niet om op forum 2 iets te plaatsen. Vandaag ben ik begonnen met HyperVen. Ik merkte vanaf de 5e trial dat ik na het inademen steeds moets hoesten/hoestneiging had. Moet ik daar iets van denken?
Tevens na de eerste sesse trials smiddags best een soort longpijn (spierpijn?) gehad bij het (zuchtend) ademen (blijkbaar doe ik dat dus ongemerkt en regelmatig) . Is dat een bekend gegeven?
Ben benieuwd naar andere ervaringen hiermee en vooral ook of dit minder wordt.. .
Re: hoesten bij nademen en pijnlijke longen (of zo) na hyperven-trials
13 September 2016 14:03
Hallo Barbar@,

Die kriebelhoest kan wel door de oefeningen komen. Zorg dat je tijdens de oefeningen wat water te drinken hebt, zodat je in de pauze tussen de trials even een slokje water kan nemen. Let er ook op dat je de druk niet te hoog op de keel zet. De adem zoveel mogelijk vasthouden met de borstspieren zodat de keel niet teveel belast wordt. Dus zet ook niet teveel druk op de borstkas. Wel volledig inademen, maar niet met hoge druk. Eventueel het rukje na weglaten. Die spierpijn kan inderdaad ook door de oefeningen komen, maar alleen in het begin. Als het blijft mail me dan even.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?