[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Trillingen of hartkloppingen?

Gepost door Sandra007 
Trillingen of hartkloppingen?
16 October 2016 18:50
Lieve allemaal,

Ik word weer lichtelijk gek van mezelf de afgelopen dagen.

Ik heb een vrij drukke periode achter de rug en ook een griep waardoor het oefenen niet altijd goed gelukt is (ben nu 2,5 maand bezig). Nu sinds een week of twee ben ik weer stipt tweemaal daags aan het oefenen, mede omdat ik gefrustreerd raakte dat mijn waardes kelderden.

Maar nu sinds een week heb ik last van enorm veel hartkloppingen (overslagen), een stuk of 10 per minuut op z'n hevigst. Nu heb ik pas weer een holter meegehad van de cardioloog (op een dag dat er weer niks gebeurd natuurlijk) maar na een goed gesprek was het me wel duidelijk dat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn rikketik. Soms vraag ik me af of 70% van wat ik voel überhaupt wel met mijn hartje te maken heeft.

Soms voel ik fladder, dan weer een kramp of spasme, dan weer in mijn keel, dan weer rond mijn borstbeen dan weer bij mijn onderste ribben. En vaak als ik dan mijn hartslag volg aan mijn pols, kan ik niets merken van een pauze of een versnelling.
Daarbij valt het op dat ik er vooral last van heb tijdens een gesprek, bij zuchten, bij het reiken naar iets, bij matig krachtzetten, tijdens wandelingen of fietsen etc. Kortom, wanneer ik mijn ik mijn borstspieren gebruik. Zouden het spiertrillingen van mijn borstspieren kunnen zijn die ik tussen de overslagen door voel? Herkent iemand dit?

Ook is het me opgevallen dat ik heel vaak flink moeten boeren als ik denk dat ik hartkloppingen heb (excuses als dat onsmakelijk is), en dat doet me twijfelen of het geen spasme is in mijn maag of slokdarm. Kan dit uberhaupt? Zou fijn zijn als meer mensen zich hierin zouden herkennen en me zouden kunnen geruststellen, want stiekum word ik er toch onrustig van.

Groetjes!
Re: Trillingen of hartkloppingen?
18 October 2016 14:23
Hoi Sandra!
Ik denk dat ik je klachten wel herken. Ik heb dan het gevoel dat mijn hart fladdert, maar als ik rustig adem ga halen, voel ik dat mijn hart gewoon iets versneld is en wat overslaat en lijkt het fladderen/trillen meer van de spieren te komen. Ik merk nu dat het ook alleen voorkomt als ik me echt wat te druk maak en helemaal gespannen ben.
Ik denk dus dat het bij jou ook je spieren zijn.
Hopelijk voel je je gauw wat beter!

Liefs wen

Meer weten over het HyperVen programma?