[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Pijn door CHV

Gepost door Eva van Kooten 
Pijn door CHV
26 November 2016 18:01
Hallo,
Ik heb al ong 4 maanden chronische hyperventilatie en ik heb heel veel verschillende symptomen gehad. Ik ben ook hypochonder, dus dat helpt niet echt. Op dit moment heb ik erg last van spier en gewrichtspijnen. Vooral in mijn rug, nek, schouders en heupen. Op mijn rug heb ik pijn op 2 aanwijzbare plekken, en ik heb soms pijn aan mijn rechterheup. De pijn is niet constant, maar een soort steken van ong 30 seconden. Ik denk dan natuurlijk gelijk aan uitgezaaide botkanker. Herkent iemand deze klachten?
Re: Pijn door CHV
26 November 2016 18:27
Hoi Eva,

Welkom op het forum smiling smiley

Ik herken zeker je pijnklachten. Zelf heb ik ook rugpijn, nekpijn en pijn in mijn bil/heup. Sinds een paar weken doen vooral mijn ribben pijn bij mijn middenrif. Soms steken, soms zeurende pijn. Ik heb ook al van alles bedacht, ben vooral met vlagen bang voor darm kanker omdat ik ook veel misselijk ben.

Je kunt veel verschillende klachten krijgen door chronische hyperventilatie en ze kunnen vrij heftig zijn. Ben je al begonnen met HyperVen therapie? Ik ben nu 4.5 maand bezig en ben bijna niet meer duizelig. De pijn is helaas nog niet weg.

Liefs,
Marr
Re: Pijn door CHV
26 November 2016 19:02
Hi,
Natuurlijk niet leuk dat U de klachten heeft, maar het geeft me wel wat geruststelling haha. Voelt U de pijn echt op een aanwijzbare plek of wat verder verspreid? En nee, ik ben nog niet begonnen met HyperVen, want ik loop al bij een fysio en dat helpt aardig.
Groetjes
Re: Pijn door CHV
26 November 2016 19:16
Hoi Eva,

Soms op aanwijsbare plekken, zoals bij mijn heup en bil, en soms meer verspreid. Ik heb eerlijk gezegd op zoveel plekken pijn dat ik soms ook niet goed meer kan aanwijzen waar het zit.. sad smiley Ik loop zelf ook bij een manueel therapeut (kraker). Die zegt dat mijn SI-gewricht (botje helemaal onder aan je ruggengraat) verschoven is. Daar komt dus waarschijnlijk ook een hoop van mijn pijn vandaan. Maar toch heeft HyperVen mij daarnaast ook veel geholpen, maar dan vooral met de onrust en duizeligheid. Ik ben er nog (lang) niet, maar het lijkt er op dat ik zo de goede kant op ga.

Hou vol en vertrouw op je lichaam. Het komt allemaal weer goed!

Marr

Meer weten over het HyperVen programma?