[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV en fibromyalgie

Gepost door Elena 
CHV en fibromyalgie
06 March 2017 23:06
Sinds een paar dagen ben ik met HyperVen begonnen. Het gaat goed, trainingseffect van hoe ontspan ik tijdens het vasthouden van de inademing was duidelijk tijdens de eerste sessies. Ik probeer op te letten dat ik niet forceer en zodra druk op mijn hoofd toeneemt te stoppen. Benauwdheid valt me mee, het meest zwaar ervaar ik eigenlijk de statische spierbelasting van het vasthouden van die inademing. Da's wellicht vanwege mijn fibro. Ik heb nu het idee dat ik spierpijn begin te krijgen op mijn borst, buik en rug.

Hebben jullie ervaring met mensen met fibromyalgie die HyperVen doen? Advies in wat wijsheid is? Tandje lager en eerder stoppen? Minder diep inademen? Minder trails? Uiteraard ga ik daar zelf ook in uitproberen, maar ik vroeg me af in hoeverre hier al ervaring en inzicht in was.
Re: CHV en fibromyalgie
07 March 2017 09:38
Hoi Elena,

Ik ben zelf 1,5 week geleden begonnen en heb de ziekte van lyme en Bechterew ( reuma in bekken en heupen / rug )
Ik heb 2 dagen 2x 10 sessies gedaan maar merkte aan mijn lichaam dat dat te veel was.
Daarna ben ik eerste 4 dagen achter elkaar 2 x 3 sessies gedaan en dit ging erg goed. Nu ga ik een week 2 x 4 sessies doen en zo ga ik het opbouwen. En goed aan mijn lijf voelen of het al dan niet te zwaar is of niet.
Ik hoop dat je iets kunt met mijn antwoord :-)
Heel veel succes

Groetjes Wendy
Re: CHV en fibromyalgie
19 March 2017 22:50
Dank je, ik heb inderdaad een flinke stap teruggedaan. Aanvankelijk kelderde ook mijn score naar beneden, die komt nu wel weer omhoog. Liggend gaat wel iets beter dan zittend. Maar ik kom nog niet voorbij de 5 trails per sessie vanwege spierpijn.

We gaan er maar vanuit er vroeg of laat ook gewoon te komen :-).

Meer weten over het HyperVen programma?