[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Voorstellen / ervaring

Gepost door Ben4 
Voorstellen / ervaring
23 March 2017 16:27
Goedemiddag

Ik ben Ben. 19 jaar en inmiddels ook bekend met chronische hyperventilatie.
zit inmiddels 14 weken thuis. en sinds een week begonnen met HyperVen.
De eerste 13 weken waren werkelijk een hel. Voor duizeligheid als hoofdklacht, eigenlijk aldoor. dit maakte me angstig en geloofde niet in chronische hyperventilatie. Samen met mijn psycholoog inmiddels vast gesteld dat het toch echt chronische hyperventilatie is. Heb alleen een enorme angst opgebouwd. Zoals gezegd vorige week begonnen met HyperVen. Mijn eerste sessie gemiddelde was 23. erg laag, heel laag. inmiddels is mijn hoogste 65 en zit ik op 44 gemiddeld! binnen een week, is dit niet heel snel? Ik merk voor me zelf ook al verbetering, zoals af en toe niet duizeliger, een stuk levendiger. Wel is de angst voor bijna alles nog aanwezig. Maar dat ben ik aan het verhelpen met cognitieve gedragstherapie en zo heb ik net ook al weer een kleine boodschap gedaan bij de supermarkt! nog niet heel fijn maar mag de angsten niet uit de weg gaan van mij psycholoog.

Kort begonnen met herstellen maar heel positief over HyperVen. Sinds ik daar mee ben begonnen gaat het een stuk beter! Hopen dat alle klachten verdwijnen in dit tempo haha! Ik blijf in ieder geval de eerste 4 maand trouw 2x daags HyperVennen

Groeten,
Ben.
Re: Voorstellen / ervaring
23 March 2017 16:55
Hoi Ben, ik heb ongeveer dezelfde voortgang. Ik startte met 25 en zit nu na 13 dagen op een gemiddelde van ongeveer 41 met wat uitschieters naar de 54. Fijn dat je je al wat beter voelt! Ik twijfel ook wat of ik niet te veel forceer, maar vooral omdat mij klachten nu zo hevig zijn toegenomen.
Re: Voorstellen / ervaring
26 March 2017 16:40
Goedemiddag,

Weer een berichtje van mij smiling smiley
Zie het maar een beetje als mijn dagboek. Hou ervan om dingen weg te tikken.

Mijn laatste sessie eindigde op 79! En dat terwijl ik vorige week vrijdag, 9 dagen geleden, met 23 begon. Ik vind dit toch wel een enorme vooruitgang. Nu merk ik dat dus ook al wel een beetje.

Toch even een vraagje:
- Op bepaalde momenten heb ik er meer last van. Onder de douche, de eerste 10 minuten als ik ga liggen, tijdens het eten. Maar alleen op een bepaalde plek, de keuken. Dit vind ik een beetje raar? Iemand die hier een antwoord op heeft?

Verder gaat het voor mijn gevoel steeds beter met mij. Gister en vandaag zelfs een stukje gelopen. Iets meer als een kilometer.


Groeten,
Re: Voorstellen / ervaring
30 March 2017 15:53
Update van mij.

Mindere dag hoe ik me voel. afgelopen dagen lekker een stukje gelopen, wat gedaan. Wat actiever dan voorheen. Nu toch weer veel klachten. met name een onrustig gevoel. Constant bewegen als het ware. raar gevoel mijn hoofd -> Licht/duizelig. Tijdens het lopen een wankel gevoel.

Mijn scores van HyperVen stijgen inmiddels maar door. 106 gemiddeld vandaag, dat terwijl ik twee week geleden ben begonnen met 23.. Blijven stug door gaan smiling smiley
Re: Voorstellen / ervaring
31 March 2017 12:17
Hoi ben,

wat goed dat je begonnen bent en ook al verschil merkt. Het kost vaak ook wel even wat tijd.
Ik had er in het begin onder de douche ook vreselijk last van, maar ik kan er nu weer van genieten! Dat komt dus nog, heb geduld grinning smiley Je vooruitgang zal met ups en downs gaan.
Ik zou niet weten waarom je in de keuken meer last hebt, misschien heb je daar een x erg veel last gehad en koppel je dat nu aan de keuken? Dat je in de keuken meer gespannen raakt (bij voorbaat, en misschien onbewust) en daardoor ook weer gaat hyperen?

Heel veel succes,

Liefs wenn

Meer weten over het HyperVen programma?