[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

verergering klachten

Gepost door Simone5 
verergering klachten
22 November 2009 10:42
Hallo allemaal.
Ik ben nieuw op het forum en vind een fijn om ervaringen uit te wisselen.
Ik heb nu 30 trials gedaan. In eerste instantie voelde ik me een beetje duizelig na de sessies, maar dat zakte vrij snel weer af. Vanmorgen echter werd ik erg naar wakker. Erg duizelig, wat misselijk, meer benauwd, onrust in mijn lijf, transpireren. Is dit normaal? Ik heb wel gelezen dat het eerst slechter gaat voordat het beter wordt, maar kan dit zo snel al? Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Is het verstandig om eerst met mijn huisarts te overleggen voordat ik verder ga met de HyperVentherapie.

Groetjes, Simone

Re: verergering klachten
22 November 2009 11:45
Hai Simone,

Het is inderdaad waar dat je klachten kunnen verergeren.
De stress, die in de lichaam opgeslagen is, gaat loslaten en dat zorgt ervoor dat je klachten erger kunnen worden.

Je kan om het proces wat makkelijk te laten verlopen van 3 naar 2 trails per dag gaan of.....als je 2 trails doet teruggaan naar 1 en zodra de klachten weer minder worden weer teruggaan naar wat je normaal doet.

Als je op het forum kijkt zul je zien dat anderen dit op dezelfde manier ervaren. Schrik hier niet van, want die hoort bij het genezingsproces.

Ik hoop dat er andere HyperVenners reageren, zodat je kunt zien dat je niet de enige bent en dat je niet de moed verliest op genezing.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (22-11-2009 11:46)
Re: verergering klachten
22 November 2009 12:30
Het hoort er inderdaad bij helaas. Leuk is het niet maarja er is geen andere manier.
Alle stress moet uit je lichaam en dat voelt nu eenmaal niet lekker maar is wel noodzakelijk.
Het is ook niet te vroeg ofzo.
Re: verergering klachten
09 December 2009 11:43
Hoi Simone en Ellen,

Ik ben zelf twee weken met HyperVen bezig; de eerste week ging het goed vooruit maar ook met mij gaat het de laatste week slechter; een gemiddelde trail duurt nog maar 54 sec. net als de eerste dag...Ik probeer zo ontspannen mogelijk te ademen en niets te forceren maar krijg na een sessie behoorlijke druk op mijn hoofd en nek gevolgd door hoofdpijn. Door de dag heen word ik regelmatig misselijk, lopen de rillingen over mijn lijf, ik ben hondsmoe en raak een hoest maar niet kwijt. Ik vraag me ook af of deze klachten "normaal" zijn. De huisarts zegt dat het geen griep of bronchitus is, dus slik ik nu maar wat paracetamol...daardoor voelt mijn lijf wat minder pijnlijk.

Het HyperVennen vind ik nu ook zwaar en doe zolang ik me zo beroerd voel maar 1 keer per dag...Ik kan echt niets presteren op dit moment; graag hoor ik ook of dit soort klachten er bij horen en hoe lang die klachten "normaal zijn". Ik vraag me nl. af of er nog iets anders met mijn gezondheid mis is.

Alvast bedankt.

Colinda
Re: verergering klachten
09 December 2009 14:22
Dat is een normale reactie op het oefenen ja, maar hoelang dat gaat duren verschilt zo hard van persoon tot persoon dat niemand je kan zeggen hoelang dat gaat duren. Die onzekerheid maakt eigenlijk zo een beetje deel uit van de therapie en maakt ze er zeker niet gemakkelijker op maar het hoort erbij. En vroeg of laat ga je je echt beter voelen en zal het het allemaal waard zijn, dus volhouden maar!
Re: verergering klachten
10 December 2009 17:32
Hoi Edith,

Bedankt voor je reactie; nou poeh, heavy hoor [:]confused smiley?[/:] die "ontstressingsaanvallen". Maar ik herken de druk die ik teveel op mezelf heb gelegd wel terug in mijn klachten dus ik probeer me er zoveel mogelijk aan over te geven. Bedankt in ieder geval; het is toch geruststellend te horen dat het er bij hoort.

Groet,

Colinda
Re: verergering klachten
16 December 2009 10:55
Hoi,

Ik ben nu inmiddels een paar weken bezig met HyperVennen. Door een fikse verkoudheid in het begin was ik een paar dagen gestopt en daarna weer langzaam op gaan bouwen. Ik had namelijk na ongeveer twee dagen na de start met HyperVen al flinke stressontlading. Ben naar 1 keer per dag gegaan en dat ging goed. Weinig klachten en met de hyperventilatie ging het goed vooruit. Ben daarom vorige week weer voorzichtig naar 2 keer per dag gegaan. Dat heb ik geweten. Weer flink last van een heel gespannen gevoel in mijn lijf, totaal geen eetlust, misselijkheid gedurende de hele dag, alsof er een blok op m'n maag ligt. Sinds de laatste 2 weken ben ik een paar kilo afgevallen ondanks dat ik toch probeer wel goed te eten. Verder ben ik ontzettend moe. Toch doe ik ondanks alles wel gewoon m'n normale dingen en sport ik ongeveer 2 keer per week. Over dat afvallen en de slechte eetlust maak ik me nu de meeste zorgen. Zijn er mensen die dit ook herkennen? Ik heb even een oppepper nodig merk ik. Ik vind het al met al een behoorlijke impact hebben.

Groetjes, Simone

Re: verergering klachten
16 December 2009 15:43
Dat afvallen hoort er voor sommige mensen gewoon bij denk ik. Voor mij in elk geval wel en ik was al maar zo mager. Ook alle andere klachten zijn "normaal" helaas. Ontstressen is helaas behoorlijk zwaar maarja we hebben weinig keuze he dus het zal wel moeten helaas [:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?