[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dromerig gevoel, last van ogen o.a.

Gepost door MSM0001 
Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
21 July 2015 18:01
Beste allemaal,

Hoe het allemaal voor mij begon... een aantal maanden geleden merkte ik zo nu en dan op dat het net leek alsof mijn ogen "sneller" gingen dan mijn hoofd.. schonk er verder geen aandacht aan en dacht altijd "zal wel gewoon moe zijn" .. begin juni op vakantie gegaan toen ik ineens op een avond een gevoel kreeg alsof ik helemaal afwezig was.. een dromerig gevoel en wazig zicht. Als ik dan een nachtje sliep was het allemaal weer over en dacht ik er überhaupt niet meer over na. Wel merkte ik dat ik voor mijn gevoel constant moest focussen met mijn ogen. Dit heb ik op vakantie zo'n 2 keer gehad.

Na mijn vakantie nergens last meer van gehad, tot ik weer begon met werken. Druk, stress en ineens was dat vage gevoel er weer! De volgende ochtend was het er gewoon nog, iets dat ik niet gewend was. Ik schoot helemaal in de stress en vanaf dat moment is het er niet beter op geworden. Dacht dat ik iets ernstigs had en bleef constant maar het internet afzoeken naar iets wat ik kon hebben. Direct een aantal bezoekjes gebracht aan de dokter, aantal onderzoeken gehad (o.a. bloed) en kwam tot de conclusie dat het hyperventilatie moet zijn.

Inmiddels ook andere klachten, af en toe spiertrekkingen (vooral in ooglid) en een doof gevoel (rond) mijn neus, paniekaanvalletjes zodra ik in drukke ruimtes ben etc.
Over dat dromerige gevoel maak ik me nog het meest druk, constant ben ik voor mezelf aan het "controleren" of het al minder is of niet.. Ik weet dat ik het niet moet doen, maar het maakt me heel erg onzeker. Het gevoel alsof iemand een emmer water in m'n gezicht moet gooien en ik het gevoel heb van " o daar ben ik weer". Het lijkt ook wel alsof ik het buiten erger heb dan binnen... dat is voor mij het gekke.

Sinds twee weken loop ik nu bij de haptonoom die me enigszins gerust heeft kunnen stellen waardoor ik er nu niet meer continue aan denk, ben consequent bezig met mijn oefeningen en sinds vandaag begonnen met HyperVen. Mijn gemiddel score van vandaag was 35.

Ik hoop dat iemand zich herkent in mijn klachten, waardoor ik misschien wat meer gerust ben dat het uiteindelijk allemaal over zal gaan.

Met vriendelijke groet,
Michael
Re: Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
30 July 2015 21:37
Hey Michael,

Jouw verhaal klinkt precies hetzelfde als die van mij, het goede nieuws is dat je niet alleen bent hierin. Zelf loop ik nu al twee jaar rond met deze klachten, ongeveer een jaar geleden heb ik 7 maanden HyperVen gebruikt en ben in elk geval van mijn angsten en paniek af. Ook heb ik geen last meer van hypochondrie; ik dacht bij alles dat ik er dood aan ging.

Belangrijkste dingen zijn;
1. Niet meer Googlen als je iets hebt, ga gewoon naar de huisarts
2. Accepteer dat je hebt wat je nu hebt (makkelijker gezegd dan gedaan)
3. Probeer van de angst voor de angst af te komen, voor mij hebben de zelfhulp CD's van Geert Verschaeven redelijk goed geholpen.

Daarnaast de drie R-en handhaven; Rust Regelmaat en Reinheid. Die rust vinden lukt mij helaas niet goed omdat ik een druk bestaan heb en eigenlijk hierin verandering zou moeten brengen, echter gaat het goed genoeg met mij om weer leuke dingen te doen en te reizen... iets wat ik in mijn dieptepunt niet meer trok.

Dat dromerige gevoel heb ik nog steeds wel, net als een onrustige ademhaling, dus ik denk dat ik maar weer eens met HyperVen ga starten... helaas ben ik daar in die twee jaar nooit vanaf gekomen. Een collega van mij heeft dit ook gehad en was er na drie jaar pas vanaf, een andere vriendin van mij na 3 maanden al.. Verschilt dus erg per persoon.

Succes!

Gr. Youssef
Re: Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
03 August 2015 18:27
Hey youssef.

voelde jy ook je veel beter met de ramadan. Alleen met etenstijd na t eten en een sigaret kom je weer in die cirkel.

gr
Re: Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
04 August 2015 13:54
Hi Zakaria,

Zelf ben ik geen moslim dus ook geen ramadan gedaan, fijn dat het voor jou wel tijdelijk verlichting heeft gegeven.

gr. Youssef
Re: Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
04 August 2015 14:07
Ok dat dacht ik omdat youssef arabische naam is. Ik voelde me overdags heel goed maar zodra ik mocht eten ook nog maar wanneer k een sigaret had gerookt voelde k me niet lekker meer raar in me hoofd enzo. Maar is zo moeilijk om van die peuken af te komen.

gr
Re: Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
04 August 2015 14:16
Ben ook (half) Marokkaans hoor, je aanname was niet heel gek winking smiley

Stoppen met roken is dan blijkbaar iets wat je moet doen, misschien via acupunctuur of meditatie?

Jij hebt toch ook al veel langer last van hyperventilatie, ik heb je naam eerder op fora gezien, heb jij ook last van derealisatie?

gr. Youssef
Re: Dromerig gevoel, last van ogen o.a.
04 August 2015 23:16
Ja met tijden wordt t erger nu ik op vakantie ben speelt t erger weer op. Accupunctuur helpt niet tegen stoppen met roken moet zelf de knoop doorhakken moet ff t juiste moment voor gaan kiezen. Derealisatie heb ik in t begin heel vaak gehad dat komt door angst nu voel k me.meer gewoon kut een achtbaan gevoel hele tijd en raar in me hoofd niet helder

Meer weten over het HyperVen programma?