[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Opnieuw begonnen met Hyperven

Gepost door Clare 
Opnieuw begonnen met Hyperven
20 August 2015 18:25
Hoi allemaal,

Even een berichtje van mij. Ik heb een aantal jaar geleden HyperVen gedaan en was voor 85-90% van mijn klachten af. Nu ben ik toch weer wat terug gevallen, dus ik ben opnieuw begonnen.

In 2005 kreeg ik 'opeens' last van een licht hoofd en duizeligheid. Ik dacht steeds flauw te vallen. Eerst was dat gevoel er 1x, maar al gauw gebeurde het vaker. Uiteindelijk had ik er bijna voortdurend last van. Ik zag alles wazig, hoorde slecht en stond zwabberend op mijn benen. Ik kon me nauwelijks meer concentreren. Ik werd heel erg bang om sociale dingen te doen, vermeed van alles: de bios, etentjes, recepties, concerten... Ik had duidelijk een fobie gekregen.

Omdat ik ergens in de jaren '90 ook dit gevoel had, wist ik dat het hyperventilatie was. Toen ging dat vanzelf weg, deze keer helaas niet. Ik heb talloze therapieën gedaan, van de fysio tot Maatkracht en van acupunctuur tot bioresonantie. Niets hielp! Toen kwam ik op de site van HyperVen en ik dacht: dat is het! Ik ben begonnen met oefenen. Het voelde goed, maar ik had wel veel terugvallen. Uiteindelijk heb ik volgehouden en kan ik dus zeggen dat mijn klachten verminderden en heel vaak langere tijd weg waren. Ik zag alles helder en kon me niet meer voorstellen dat ik ooit bv niet naar de bios wou. Ik liep gewoon weer drukke warenhuizen in, ging op vakantie en ging naar concerten. Fijn!

Nu heb ik twee kleine kinderen, doe dingen op school en heb een hele drukke baan waar het voortdurend rennen en stilstaan is. En dus dender ik vaak maar door. Al zorg ik wel voor voldoende rust in de avonden en weekenden. Af en toe begon de chronische hyperventilatie weer de kop op te steken, maar dat kon ik onderdrukken door bv 10x een trial te doen. Langzaam kwam het echter vaker terug. Soms een paar uur, maar steeds vaker een dag. En de tussenpauzes waarin het kwam werden ook steeds korter. Nu ben ik vaak weer elke dag duizelig, zie wazig en voel me slap op mijn benen. Ik durf soms dan niet eens de AH in! Ik merk ook dat ik dingen ga vermijden, uit angst dat ik weer duizelig ben en dan dus en hel-dag heb in bv een pretpark. Daar dacht ik eerst niet eens meer over na! Kortom: ik ben door de stress die maar aan bleef houden toch weer in de chronische hyperventilatie gezakt. Heb blijkbaar de buffers die ik had weer opgebruikt??? Ik twijfelde geen seconde en heb gewoon weer een account aangevraagd bij HyperVen. Dat is het enige wat helpt tegen die afschuwelijke verkeerde ademhaling!

Ik ben weer begonnen, eerst op papier en nu dus weer op de iPhone/iPad en ik merk al dat ik anders, beter, ga ademen. Het zal ook dezekeer weer goed gaan komen. HyperVen helpt super, maar je moet wel je leven aanpassen en niet, zoals ik, weer voor 1000% gaan als je beter voelt, want je adem blijft een zwak punt. Bij mij tennminste!

Ik zal het forum ook weer vaker volgen!

Meer weten over het HyperVen programma?