[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

teveel zuurstof in bloed

Gepost door jens1 
teveel zuurstof in bloed
23 August 2015 13:15
Hallo,

ik had eens een vraagje.
ik heb al jaren enorm veel klachten waar dokters geen antwoord op weten.
Jaren geleden zeiden dokters al dat ik hyperventilatie heb.
Nu heb ik mij nogmaals laten onderzoeken en zeiden ze dat opnieuw en bleek dat ik teveel zuurstof in men bloed heb, wat daar op wijst natuurlijk. Na al die jaren zal mijn hyperventilatie wel chronisch zijn ondertussen.

Mijn vraag is: is mijn kooldioxide te laag omdat ik teveel zuurstof in mijn bloed heb en is deze therapie dan iets voor mij?
omdat deze therapie er voor is om je longen vol met zuurstof te krijgen maar ik heb al teveel zuurstof die ik inadem?
Re: teveel zuurstof in bloed
24 August 2015 13:22
Hallo Jens,

Teveel zuurstof in het bloed gaat hand in hand met een te laag CO2 gehalte. In feite is de verhouding tussen O2 en CO2 verstoort. Dat komt omdat het ademcentrum is gaan wennen aan de lagere zuurgraad en je ademhaling nu die verstoorde balans in stand houdt.

De therapie met HyperVen is absoluut niet bedoeld om je longen vol met lucht te krijgen. Het gaat er in de therapie om, om het ademcentrum aan een hogere CO2 waarde in het bloed te laten wennen. Daarvoor zijn de oefeningen met HyperVen gemaakt. Door deze oefeningen elke dag een aantal keren te doen, gaat het ademcentrum in de hersenen de ademhaling weer op de juiste zuurgraad regelen en wordt de balans tussen O2 en Co2 hersteld. Dus ik denk dat je zeker veel baat zult hebben van deze therapie.

Wat is HyperVen?
De therapie is er op gericht om te leren steeds langer de adem in te houden. Door de in het verleden ontstane hyperventilatie, is de zuurgraad van het bloed (CO2 ionen) te laag geworden. Het ademcentrum in de hersenen is daaraan gewend geraakt en reageert te snel op stijgingen van het CO2 niveau in het bloed. De ademprikkel komt te snel, waardoor je blijft HyperVentileren, op gezag van het ademcentrum! Een van de belangrijkste gevolgen van een te lage zuurgraad is bloedvatvernauwing. Hierdoor krijgen de hersenen en de weefsels onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof. Daardoor ervaar je een groot scala aan klachten zoals angsten, fobieën, moeheid, enz.

Door systematisch steeds langer de adem in te houden, dwing je het ademcentrum om hogere CO2 spiegels in het bloed te aanvaarden. Hierdoor kan het lichaam weer buffersystemen bouwen om hyperventilatie op te vangen. Na verloop van tijd nemen de hyperventilatieklachten af en verdwijnen uiteindelijk geheel.

De oefeningen worden gedaan achter de computer, die tijdens de oefeningen een grafiek maakt over het verloop van die oefeningen. Uiteindelijk wordt alle informatie verzameld en een algemene voortgangsgrafiek waaraan je kan zien hoe de vooruitgang is. Het duurt gemiddeld 4 maanden waarin je twee of drie keer per dag oefent achter de computer. In het begin duurt dat ongeveer 15 minuten, in een later stadium kan dat oplopen tot ongeveer een half uur per sessie. De computer houdt je scores bij, geeft tips en aanwijzingen en verwerkt je scores in een voortgangsgrafiek. In die grafiek kan je de echte vooruitgang in de loop der maanden zien. Het is belangrijk om de therapie niet te forceren. Dat werkt meestal averechts en ontneemt uiteindelijk ook vaak de lust om door te zetten. Daarnaast kan forceren tot allerlei klachten leiden, zoals keelpijn e.d. De kosten zijn 80 euro voor de eerste 4 maanden en 20 euro per maand als je wilt verlengen. 4 maanden hebben de meeste mensen minimaal nodig om er vanaf te komen.

Aanmelden kan via deze link: [url=http://www.hyperventilatie.info/HyperVen/bestellen/]bestellen[/url]

Meer weten over het HyperVen programma?