[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Een andere manier van denken [TIP]

Gepost door MSM0001 
Een andere manier van denken [TIP]
11 September 2015 10:16
Hoi allemaal,

Ik wilde dit toch even met jullie delen omdat het een lange tijd heeft geduurd voordat ik op deze manier kon nadenken/omgaan met mijn klachten.
Af en toe vind ik het nog steeds erg moeilijk dus heb toen besloten om het eens op papier te zetten voor mezelf en merkte dat het mij hielp.

Of jullie er iets aan hebben weet ik niet, maar misschien dat het een heel klein beetje kan helpen!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

M’n lichaam geeft een signaal dat ik mijn manier van leven moet veranderen, het wil niet dat ik in de stress schiet of minder zelfvertrouwen krijg. Dit signaal is er alleen maar voor om duidelijk te maken dat sommige dingen anders moeten in de toekomst.
Geen reden voor paniek dus. Leer te vertrouwen op je gevoel en niet op de gedachten die door je hoofd gaan.


Wanneer je een griepje hebt en denkt “oh ik voel me zo ziek” dan voel je je ook minder goed, dat is met dit precies hetzelfde.
Wanneer je al je aandacht naar je klachten laat gaan zullen ze ook erger worden en ben je snel geneigd te denken “oh wat heb ik nu weer”
of ga je jezelf de hele dag lopen controleren of het al minder is geworden. Heb je klachten waarvan je twijfelt of ze door de hyperventilatie komen? Ga vooral NIET op internet kijken, je zal de ergste dingen tegenkomen en die zullen voor nog meer angst en paniek zorgen.
Vertrouw op je lichaam, al is dat op dit moment waarschijnlijk erg moeilijk, maar je zal merken dat het werkt.

Het is een feit dat iedereen beter zal worden, alleen omdat het nog zover weg lijkt leg je daar de focus niet op.
Een voorbeeld: Wanneer je een huis koopt en er moet nog een hoop aan gebeuren denk je al snel in het begin: “Pff alles moet nog gedaan worden, wat een hoop etc.” maar na een tijdje denk je: “O maar als ik straks het eindresultaat zie ben ik er harstikke blij mee!”
Je bent op dat moment aan het klussen met het doel om een mooi eindresultaat te behalen. Zo moet je ook zien om te gaan met de klachten die je hebt, je moet eerst “klussen” (haptonoom, psycholoog & oefeningen bijvoorbeeld) voordat je een mooi eindresultaat behaalt.

Een terugval? Denk maar zo, fietsen kon je ook niet in een keer. Dat heb je geleerd met vallen en opstaan.

Meer weten over het HyperVen programma?