[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn verhaal

Gepost door Winnetou 
Mijn verhaal
22 September 2015 10:16
Hallo allemaal,

Ik ben een 52-jarige man en heb al wel zo'n jaar of 15 last van (lichte) hyperventilatie. In de jaren voor 2015 kreeg zo nu en dan een echte aanval (acuut) maar had meer last van chronische aanvallen die vaak na 1 of 2 dagen wel weer verdwenen. Samenvattend kon ik er mee leven en werken omdat het verder geen al te grote impact had op mijn leven.

Dit jaar is ineens alles anders geworden. In februari 2015 kreeg ik 's nachts (tegen 12 uur) een enorme acute aanval (zweten, buiten adem, gevoel dat je stikte en doodging). Het heeft uren geduurd voordat ik weer een beetje gerustgesteld was en mijn ademhaling weer op orde kwam. Nu moet ik wel zeggen dat ik een persoon ben die gauw in de stress schiet bij situaties die de meeste mensen als 'doodnormaal' beschouwen (een hypochonder-type). Ik was in die tijd (februari) werkloos en ook die situatie werkte dus niet echt mee. Ik ging er echter van uit dat mijn hyper wel over zou gaan als ik weer aan het werk zou komen, wat in de jaren hiervoor ook gebeurde. Maar nu bleek dat niet het geval te zijn want ik kreeg in april weer werk maar de hyper bleef tot op de dag van vandaag.

Ik ben naar een dokter geweest en die constateerde ook hyper en kreeg tabletten mee tegen de stress. Met die tabletten ben ik gauw gestopt want de hyper bleef gewoon. Verder ben ik naar cesartherapie geweest maar ook dat hielp niet veel.

Ik ben nu zo'n 7 maanden verder en heb dus vanaf die eerste dag in februari last van hyper. Opvallend was wel dat ik er 90% last van heb in de nacht als ik wakker werd om bv te plassen. Ik werd wakker, meteen voelde ik de kortademigheid en de stress (hyper) begon of was het misschien al onbewust begonnen in mijn slaap (?) Ik ging dan mijn bed uit en op het toilet ging de hyper verder en mijn gedachten daarover. Om die gedachten uit mijn mind te krijgen ging ik dan achter de pc zitten en probeerde mijn ademhaling weer onder controle te krijgen. De ene keer lukte dat na een uurtje, maar meestal duurde het langer. Daarna kon ik nog een uurtje of twee naar bed voordat de wekker ging om naar het werk te gaan. Uiteraard kreeg ik een tekort aan slaap zodat ik meestal 's avonds om een uur of negen uitgeput in bed weer in slaap viel voordat de cyclus weer van voor af aan kon beginnen. Zo'n 2, 3, 4 uurtjes slapen, daarna er weer uit (zie bovenstaande).

Ik ben op dit moment weer werkloos en kan de uurtjes op de dag nu wat inhalen maar een normale situatie is het dus niet. Voordat je 's avonds naar bed gaat denk je al weer aan het feit wanneer ik er nu weer uit moet gaan. Ook zit je te denken hoe het zal gaan als ik wel weer werk zou krijgen. Kan ik dit nog volhouden met die hyper er bij? Ik weet dat ik in een cirkeltje zit die ik moeilijk kan doorbreken. Van het één komt het ander.

Momenteel probeer ik acupunctuur uit (5 behandelingen gehad) en slik Chinese kruiden (1,5 week) maar nog steeds blijft het cirkeltje ronddraaien al ben ik wel wat rustiger geworden.

Ik kwam toevallig op deze website uit en ben best wel benieuwd naar de methode. Wat mij wel opvalt is dat ik alleen maar lees over het adem inhouden. Bestaat deze methode vier maanden lang alleen maar uit adem inhouden of ook nog meer? En hoe zit het als je rookt? Ik weet dat roken zeer slecht is en wil ook best stoppen maar juist (en dat klinkt misschien heel apart) door de hyper rook ik nog steeds. Als ik zou stoppen heb ik dus twee mentale zware problemen. Nu geeft het roken me een ‘geruststellend’ gevoel. Ik vraag me af, gezien mijn klachten, of HyperVen is voor mij is? Zou graag wat suggesties van jullie willen hebben.

Bij voorbaat hartelijk dank!

Meer weten over het HyperVen programma?