[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

2de sessie

Gepost door Pip2 
2de sessie
22 September 2015 22:36
Hallo,

Mijn 2de sessie van de dag is altijd vele slechter dan de 1ste sessie.
Bij wie is dit nog zo?

Groeten
Re: 2de sessie
23 September 2015 11:58
Hoi,

Bij mij is de tweede sessie slechter, ik heb dan ook al behoorlijk wat klachten en krijg ik zelfs klachten tijdens de sessie.

Denk dat hier ook angst mee speelt. Merk dat ik ook nog steeds moeite heb met het accepteren van het feit dat ik chronische hyperventilatie zou hebben en niet stiekum dit keer wel mijn hart is.

Ook denk ik dat ik het allemaal forceer en steeds hogere scores wil behalen en dat werkt mij tegen.

Ik vind de sessie zwaar, het triggerd bij mij juist klachten.

Wat is jouw beleving?
Re: 2de sessie
23 September 2015 20:01
De oefeningen zijn zwaar maar ik heb veel wilskracht dus ik kan het wel volhouden.
Maar bij mij zijn gewoon de 2de sessies per dag vele slechter dan de 1ste sessie, zonder dat ik daar een reden voor kan vinden.
Daarom wou ik graag eens weten of nog anderen dit voorhebben.
Re: 2de sessie
24 September 2015 07:26
Hallo Pip,

Het is bij iedereen verschillend, Bij de een zijn de ochtendsessies altijd minder, bij de ander de avondsessies. Het hangt ervan af hoeveel je gedaan hebt die dag, of hoeveel dromen je hebt verwerkt ’s-nachts. Het is normaal voor deze therapie. Kijk niet teveel naar die sessie scores, maar naar de voortgangsgrafiek. Die vertelt je het echte verhaal.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: 2de sessie
25 September 2015 19:29
Hi Pip,

bij mij zijn ( en waren) de scores ook altijd verschillend, volgens mij maakt dat niet zo uit. Gewoon kalm doorgaan, het gaat erom dat je de oefeningen doet en heel langzaam komt er dan verandering. Ik herinner me dat je dan ineens zomaar een stukje langer je adem kunt inhouden zonder meer moeite. niet forceren of proberen de scores van de eerdere sessie te behalen. het is net als fietsen, de ene keer heb je de wind mee, de andere keer tegen. Maar als je doorfietst dan bereik je je bestemming :-)

Als je maar blijft fietsen,

Janne

Meer weten over het HyperVen programma?