[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Weken lang drukkend gevoel op linkerborst: therapie gestart

Gepost door Nancy3 
Weken lang drukkend gevoel op linkerborst: therapie gestart
05 January 2016 18:43
Graag deel ik even mijn verhaal, zijn er mensen die hier iets van herkennen?

Sinds 2 weken volg ik de HyperVen therapie. Mijn scores gaan steeds verder omhoog gelukkig, maar mijn 'normale ademhaling' als ik er dus niet op let, is nog steeds van streek. Misschien al jaren; na het toevallig lezen van boek 'verademing' (online als pdf te downloaden) ben ik op zoek gegaan naar iets wat zou kunnen helpen.
Ik ben gestart met de therapie omdat ik, voor de zo veelste keer, sinds enkele weken een drukkend gevoel heb op mijn linkerborst. Ctg, fietstest, bloedonderzoek, echo borstkast, foto long gehad: niks afwijkends gevonden. Wel hoge bloeddruk en chronisch HyperVentileren geconstateerd. Ook bij logopediste geweest, echter de reguliere oefeningen gingen zo goed dat ze aangaf verder eigenlijk niks meer te kunnen doen, druk op borst bleef echter. Stress was de constatering, ik moest maar meer ontspannen. Makkelijk gezegd. Ben nu thuis, ziek, voel me soms vreselijk, druk op borst wisselt heel erg.
Ik krijg nu van huisarts antidepressiva, kreeg eerst angstremmers, ga ook naar psycholoog, behandelplan wordt volgende week besproken. Door die akelige druk heb ik namelijk ontzettend veel angst gekregen dat het iets heel akeligs is, enge ziekte, iets met hart... Osteopaat voelt dat longvlies en hartvlies elkaar beetje schuren, maakt me ook weer beetje bang, terwijl hij verzekerde dat door goede houding en volgen Vd ademhalingstherapie dit over zou gaan. Chiropractor voelt dat linker ribben gekanteld zijn en drukt precies op die pijnlijke punten bij mijn borst, heeft al flink behandeld en gekraakt. Een heel verhaal dus.

Ik hoop dat door deze HyperVen therapie te volgen die druk op mijn borstkast af zal nemen, hopelijk zelfs weg zal gaan. Zijn er mensen die die druk op borst herkennen en bij wie die druk is afgenomen door therapie?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/01/2016 18:44 door Nancy3.

Meer weten over het HyperVen programma?