[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Terugkomende hyperventilatie

Gepost door Irisflake 
Terugkomende hyperventilatie
07 January 2016 22:35
Hallo allemaal.

Een tijd geleden zat ik ook op dit forum met klachten van chronische hyperventilatie. Deze klachten zijn wel bijna een jaar weggebleven en lijken nu weer terug te komen. Zonder enige aanleg. Ook merk ik dat er nieuwe dingen bij zijn gekomen. Voorheen had ik vooral last van steken in mijn arm en rug en benauwdheid. Dit heb ik nu af en toe nog steeds, vooral als ik mij inspan. Maar wat ik nu steeds vaker heb is dat het voelt alsof ik me moeilijk ergens op kan focussen en hierdoor een vreemd , zweverig gevoel krijg in mijn hoofd. Ik zie niet wazig maar soms een beetje flikkering. Dit komt meestal voor in winkels of drukke ruimtes als ik veel om me heem kijk. Ook als ik soms gewoon ergens zit of mee bezig ben krijg ik ineens een soort schok door me heeft heen van duizeligheid. (Weet niet echt hoe ik het moet verwoorden). Hiervan raak ik dan in paniek en daar blijf ik dan altijd een beetje in hangen. Ik wil hier zo graag vanaf want het belemmerd me heel erg. Oja ik heb ook soms ineens als ik loop dat ik een soort dronken gevoel in mijn bene krijg.

Herkent iemand deze klachten of heeft iemand tips wat ik het best kan doen in dat soort situaties ?

Bedankt !



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/01/2016 22:36 door Irisflake.
Anonieme bezoeker
Re: Terugkomende hyperventilatie
09 January 2016 11:26
Het zijn een beetje de standaard hyperventilatieklachten die je hebt. Die duizeligheid die "erin schiet" heb ik ook erg last van gehad. Alsof de grond onder je vandaan zakt, lijkt wel een soort schok die door je lichaam raast. Volgens mij is dit gewoon een heftige schrikreactie. De dronken benen zijn ook standaard voor hyperventilatie, het is erg vervelend maar ik weiger er gewoon aan toe te geven en praat mezelf in: 'Blijven staan, het is maar hyperventilatie en je gaat niet omvallen'. Wanneer je steeds gaat zitten loop je weg van je klacht/angst, waar ik denk dat je moet vechten.

Ik doe nu pas sinds 3 weken HyperVen en ben al van deze duizeligheidsklachten af. Ik heb alleen nog heel erg het wazige beeld en onwerkelijkheidsgevoel, waarvan ik de vooral de laatste heel graag kwijt zou willen raken.

Zet hem op

Meer weten over het HyperVen programma?